• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i IMT 558 razlike

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,784
ja znam! u kotačima!!!!
i težak je na volanu (558), koda ga je rus izmislil... 🤭

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,714
Mali traktor velike snage.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,714
To je u startu tak predimenzionirano, da mu 30% više momenta nemre naškoditi.
Osim toga 539 je lagan, pa ako nemre prenesti snagu na tlo, sklizal se bu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da rade, a jel znaju da to tak je da bi to već tvorničko tak bilo? Da bi neko napravil proračune za to. Po meni to nema smisla nikakvoga.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
možeš staviti 500 konja motor ako ti kotači proklizuju to ništa ne opterečuje. bitno je gledati momentne diagrame. ima neki u istri na yt koji je stavil 558 motor na 539 tadi freze po vočnjaku kada ide u brdo. najslabija karika u prijenosu na kardan ti je pumpa hidraulika koje vrti kardan. 540 do 579 imaju istu pumpu.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,540
Ja radim u firmi koja razvija i radi svoje uređaje i po narudžbi na njih dodamo nešto što nije planirano, znači radimo van proračuna baš zbog toga jer se netko sjetio da mu treba nešto drugo a ne zato da nekog zeznemo. Isto je i s tim traktorima, ak treba nekom više snage ili jednostavno su mu ti djelovi dostupni složi tako. Ak je dobro složeno treba to poštivati ,jer i u tvornici rade samo ljudi i zbog čega ne bi netko van tvornice nešto dobro složio? Pa ima masa sposobnih i pametnih ljudi svukud.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I ja bi vozil maserati, a nemam love da ga kupim, pa se vozim u fiatu.
Tak su po meni i te kemije bezveze, druga stvar kad sve napraviš kak treba a ne motor samo zamjenit.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,838
@Marko355 i meni se čini. U moje selo jednom vikendašu dolazi frajer malčirat zemlju sa 533 sa motorom od 577.Sad kolko je veličina malčera neznam al malo je širi od traktora,za male površine 500-600čhv gdje moraš vozit slalom oko kuće, bunara, drveča i gdje se moraš zavlačit kojekuda dušu dalo.Imaš mali traktor a dovoljno jak na kardanu, a dosta jeftin.....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,714
Atomizeri su čudo koliko trebaju snage na kardanu.
Zato i novi mali voćarski traktori imaju već snage prek 100ks, a nisu veći od 539.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,573
Eto vidite, je li vam sad jasno zašto se u 539 ugrađuje taj motor? Nema veze sa oranjem, vučom silom i glupostima.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,522
Kupljenec, moraš shvatiti da je to prebacivanje, upasivanje, namještanje, puno truda treba uložiti da bi čovjek takvu stvar posložio da to izgleda onako fajn a opet da bude funkcionalno.
Ali nitko ni ne očekuje da ćeš ti to razumjeti kad ti svoje projekte ne završava, zbog drugih, većih, prečih, bitnijih, obaveza.
Ali jednog lijepog sunčano dana, a rekao si da mora zapasti veliki snijeg ćeš i ti neki od svojih projekata završiti i znat ćeš kakav je to osjećaj.

Na vrh