• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 539 ....linijska pumpa

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Poz,zanima me dali je tko,gdje i za koliko para reparirao linijsku pumpu,a da je kvalitetno.
Nadalje posto imam rotacionu sa potrebnim zupcanikom ,dizama i lajtunzima,ako je tko zainteresiran neka se javi na pp,
Na podrucju oko zagreba......

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Mislim da ti kad prodaš rotacionu nebu dosta novaca da kvalitetno repariraš linijsku.

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Poslo sam ja svoju u daruvar od r 65. Iduci tj treba bit gotova. Pa vam javim rezultate.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Moja je ljetos prosle godine isla u Daruvar, da napomenem da je traktor solidno isao sa njom ali buduci da je vec odradila 10000 rs reko da je malo osvjezim.
Posto su je rastavili rekose mi da popravak nece biti ispod 2 k kuna i da vise naginje ka 2500,oo
Nova roto bila nesto vise od 3k kn pa sam se odlucio za nju a ova linijska eno jos uvijek rastavljena stoji u kutiji,,,
Mogu je prodati ali nekako se neckam,,,

Kod linijske je bio problem sto je na ler gasu varirala cca do 50 okretaja +- a to je meni bilo previse za posao koji obavljam,,,

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Dali znate koliko kosta samo ispitivanje pumpe,,,,moja je inace ok nema sati puno ,ali mi stalno negdje slini ,reko bi ulje(mozda ga i malo previse nalijem),pa stalno crno ,masno oko (iza) nje.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bobić puno je 2000 za popravak 3 celindera pvp ja sam platil 1300 novi elementi ventili pop regulatora traktor super pali mirno radi. Bosch majstor je Kc da ne reklamiram
. Kak nije završil posel do kad je rekel još mi vratil 100 kn .

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Bobić puno je 2000 za popravak 3 celindera pvp ja sam platil 1300 novi elementi ventili pop regulatora traktor super pali mirno radi. Bosch majstor je Kc da ne reklamiram
. Kak nije završil posel do kad je rekel još mi vratil 100 kn .

Bas kod tog sam trebao ici (preko veze) ali tad je on bio na nekoj operaciji pa sam zavrsio u Daruvaru,,,
Kazu da je moju trebalo komplet renovirati a ona nit je igdje slinila niti je traktor lose palio osim po zimi ali to nije bilo do pumpe,,,
Moja je prije dobivala mnogo vise goriva nego je trebalo pa je crno pusio kod opterecenja i onda mi je jedan "majstor familija" smanjio to na elementima i stvarno se smanjila potrosnja, nije vise niti dimio gotovo nista i bolje je primao gas,,,
Problem koji se javio nakon toga je variranje na ler gasu koje bi za vecinu bilo neprimjetno ali kod mene vec 20-30 okretaja plus minus stvara problem,,,
Ne toliko mminus koliko plus,,,

Dali onda dat rotacionu ispitat ,da se vidi stanje pa nju stavit?

Ako stavis rotacionu pumpu dozivjet ces preporod,,,
Kod mene traktor osjetno bolje ide a potrosnja osjetno manja,,,
Preporuka u svakom slucaju,,,

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bobić ne slažem se roto možda mirnije radi ali radi na manjem tlaku po meni troši više lošije pali i motor je slabiji na mojem 560 isprobano dvije klipne i četiri roto i 16 diza. Naravno govorim ispravnim pvp i motorima
Jedino roto bez opterečenja oštrije prima gas
i mana IMTa kaj isti zupčanik nemože vrtjeti obje pvp.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Moja 4 starčeka samo 560 ima roto daleko je bil bolji sa klipnom no svako ima svoje iskustvo.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Mozda ja ne mogu biti mjerodavan oko toga sa kojom ide bolje jer klipna nije bila na 100%
Sa roto pumpom ide osjetno bolje a potrosnja je manja garantirano,,,
opet mozda nije mjerodavno jer klipna nije bila 100 % ispravna,,,

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Tesko je to ovako objasniti ali da si ga probao voziti tvrdio bi isto sto i ja,,,
Garantiram da sad trosi barem 20% manje goriva i da je barem 20% zivlji nego je bio sa linijskom pumpom,,,

:(emo):

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Sad ste me ljepo zbunili,,,,,,,ali cijenu samog pregleda pumpe nije mi niko napisao?
Skinuta je sa viljuskara koji je po firmi radio pretezno na leru ,a umirovljen je zbog kupnje drugih na plin ,zbog zatvorenih prostora i ISO??????
Znaci prije svega bi dao negdje ispitat stanje(zagreb,zelina,sesvete,dugo selo ,samobor......da se puknuti ne nade zakinut)

Najnoviji postovi

Na vrh