• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Pa daj nam pojasni šta znači DW onda?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Željko, nove linije koje imaju tvornički ručno ukapčanje nisam čuo da imaju problema.. ima par kom 577 DV i 565 DV u selu i svima radi prednja vuča.. od kolege mi 577 DV je radio 70 jutara zemlje 25 godina.. jednom je samo radio motor i prednju vuču.. a godišnje je brao preko 100 jutara kukuruza sa Sip Tornado 70 taj traktor se u jeseni nije gasio doslovno

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nove linije su usklađene no prošlo je njihovo vrijeme isto kao nekad Juga nema ih i malo kome nedostaju .

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Pa i nije baš da je prošlo njihovo vrijeme.. u Slavoniji ih još ima puno gospodarstava i rade dosta.. i ja imam 2 komada, i ja bi želio imat traktor sa euro kabinom i da mi je lakše radit ali eto, mlad sam i sam se borim kako znam i mogu, i radim i firmi i još zemlju i strojeve kupujem stalno.. a nisam se htio upustit u kredit neki veći pa kupit zapadni traktor pa kad se nesto pokida da moram opet dić kredit da ga popravim.. ako me razumijete, ja imam 22 godine i radim sve sam, taj 577 sto imam sam pošteno zaradio i kupio i sredio ga, i kad netko podjecinjiva te strojeve, meni su za sada dobri jer moram snjim radit.. a sada kad vočnjak krene rodit(160 stabala oraha 9 god starosti) nadam se da će mi bit lakše

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ma kužim ja tebe ali onaj tko dobije više od 17 mil poticaja dobije 4 nova traktora a sirotinja
(prema mjemu) nemože dobiti ništa još potroši na agencije . Dakle radi sa onim kaj imaš .

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Tako je da, radim sa onim šta imam i zadovoljan sam.. a ima njih koji rade po 300 hektara a usjeve nekad i potanjuraju, a meni ne daju ni 5 hektara u zakup da radim, prvo filozofiraju kao nemaš mehanizacije ovo ono.. ja još traktor kupim jedan i na kraju kao daju prednost stočarima.. imam svinja možda bi i bikove hranio jer imam novu farmu praznusa 30 vezova

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Pa daj nam pojasni šta znači DW onda
Iz njemačkog DW = doppelwirkende ~ double-acting ~ dvostruko djelujući, dvorani (odnosi se na hidrauličke cilindre, razvodnike...) I nema nikakvu poveznicu s vrstom pogona.

Dupla Wuča kao riječ nema smisla.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
ZJ u pravu si, kod IMT se sa DV označava, kod Torpeda sa A(allrad) a svi misle da to A znaci Adriatic hahah

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Prednja vuča sa ručnom ukapčalicom vrti i napred i nazad.. koliko je vama puta podrobila zupčanike ili ste to samo čuli?
Njegova ukapačalica se ukopča čim čuje za IMT, inače je odavno iskopčana. A da ga tek čuješ kak mlati kad je u biranom društvu :(giggle)::(giggle)::(giggle)::(giggle):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač mi IMT gledamo svaki sa svoje strane ti imaš svoj stav ja svoj tvoj je nostalgija moj je praksa i tu nema kompromisa . Možda se ponekad zezam ali tak mislim i to ne mijenjam a kaj se tiče ukapčalice u glavi malo se vrijeđamo ??,:icon_lol:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Tvoj stav je praksa? A gde si ju stekel, u kojoj ustanovi si maturu polagal iz stečene prakse. Večinu toga si samo čul, a ja kolko vidim prakse imaš jako malo. Čak ni traktor s Boš bravom nebi znal upaliti od silne prakse stečene u birtiji...... o ostalom bolje da si čep u usta stavim, u uha sam odavno stavil....

Moja nostalgija nema veze sa bilo kojom markom traktora, za mene su uvjek svi bili jedan veliki kup željeza kojeg je trebalo dovesti u vozno stanje da bi vi praktikanti imali s čim upravljati i o čemu debatirati.

Ja tvoju glavu nisam spominjal, to si ti tak protumačil. Da se ukopčaš u temu čim neko spomene IMT je istina, isto kak i ja na spomen meni ne drage rase traktora.

Isto kak i ovi jezičari kaj pravopis i evropske ili svjetske kratice znaju kaj znače, a možda i neznaju kak funkcioniraju.... to ionak nije važno.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
I sad ću ja vas pitat šta to fali 5 brzinskom IMTu za 5-6 tisuća eura osim 300-400kg na zadnjem kraju za ove malo veće IMTe(558 - 577) ?
Sam mi nemojte o komforu pričat jer ko ima i malo volje ugradi si radio i bolji sic za jedno popodne...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
E to Hahahah .
Svi idu na bolje pa se mora radi sela bolje kupovat

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Praksa se stječe na sicu traktora samo na 560 imam više od 5 000 rh no nebitno . Neka si ti meni živ izdrav !!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
S obzirom da smo utvrdili da godišnje radiš 100 sati s njim ispada da je moguče, jedino neznam točno koje godine se 560 počel proizvoditi :icon_wink:
A kaj misliš koliko radnih sati ja imam unutar 560 ili sličnima i na kojima imam više radnih sati?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kad je došel bila su samo 2 traktora tad je radil puno više no sad nije bitno sad odmara . Zaslužil je odmor . Buduči da na njima imaš puno sati šarafljenja jer to znači da ne valjaju ??

Na vrh