• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Interventni otkup svinja 2008.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Danas objavljeno da država počinje interventni otkup svinja da bi "pomogli" uzgajivače svinja.Cijena u najboljem slučaju 10 kn/kg a isplata ne pitaj kada.Neka im netko kaže da ne pomažu više.Vjerovatno će za mjesec dana poskupiti meso pa eto neko se mora obogatiti na tuđoj muci.Sva sreća pa ne uzgajam svinje za prodaju.Onima koji uzgajaju ne bi bio u koži.Isplativije bi im bilo da im je kuga jesenas poharala svinjce.
 
M

Mata imt 540

Guest
bogate se na seljacima .....ali dobro moji su još odojci tak da nemam brige nek se tove....
 
S

seljaček

Guest
Hvala bogu da su se sjetili interventnog otkupa sada će pojedini sposobni poduzetnici u Hrvatskoj iz kojih stoji največa banka ZaBa nešto sitno zaradit za kavu i slično a mi kmetovi bumo sretni i klicali hura, hura za feudalca a ako niste znali nekih 25%vlasništva uz tog feudalca ima i Europska banka za obnovu i razvoj njoj je poseban interes da se hrvatski seljak razvja i napreduje a nedaj bože da se hrvatski seljak pokori i preda zemlju u ruke europskom plemstvu koji u ostalom ništa ne radi samo bere potpore na poljoprivredno zemljište . Ali neka nek se pomogne našem čovjeku našem dragom IVICI. Jel tako alen 28 . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,282
ja nisam nikad prodavao svinje na interventnom otkupu, el to samo bekoni idu il mogu i krmače :?: ja imam dvije krmače za prodat.
 
S

seljaček

Guest
alen 28 ma može se ali ove rijeći nisu ono što je pjesnik htio reći.

bogec mislim da idu samo bekoni za točan podatak pitaj u BBŽ tel.043/221-921
 
S

seljaček

Guest
bravo branko to ti je pametno ak im aš kapital uloži ga pametnije a ne u krmače (svinje) ja bi u birtiju
 
B

branko

Guest
seljaček kaže:
bravo branko to ti je pametno ak im aš kapital uloži ga pametnije a ne u krmače (svinje) ja bi u birtiju


ma ovo moje je bilo zahebancija, jer ih uvoze od svukud a nitko se nije sjetil vijetnama (pale su napamet one mini vijetnamske svinje Obrisan neispravan link.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,337
seljaček kaže:
alen 28 ma može se ali ove rijeći nisu ono što je pjesnik htio reći.
Napiši to na PM ;)
 
S

seljaček

Guest
ma i ja se zahebavam za birtiju
ZJ ne kužim :?: :?: :?:
 
B

bduda

Guest
Samo promjena zakona o smrznutom mesu može riješiti problem uvoza svinja.
Koliko znam kod nas je dozvoljeno 12 mjeseci a u _EU samo 6 mjeseci smrzavanja,SAMO TREBA NAŠE ZAKONE USKLADITI SA EUROPSKIMA! ali to se neće dogoditi sve dok postoje privatni interesi u politici.
 
D

dado_berek

Guest
taj interventni otkup nije nešt cjena je mizerija u svinjogojstvu mala je zarada jer je cjena od 10 kn stvarno sramota
 

Najnoviji postovi

Na vrh