• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Meni traju prilično i zadovoljan sam njima. Jednog (1,5mm)sam strgal, a jednog izgubil. Mislim da si krivo koristil te borere.

Nego, vezano za mali udarni odvijač s 1/4" zekskantom...
Probal sam otpustiti šaraf na kotaču traktora (M20x1,5 OK30), nikad stezan ni otpuštan od kad je traktor pri nama (21.godinu).
20230224_165410.jpg

Najprije je strgal adapter (bil je obični adapter za bušilicu, nije bil udarni):
20230224_165710.jpg

... a onda, nakon malo manje od 20sek udaranja, otpustili ga je:
20230224_165830.jpg

... no, pri zatezanju je "sredili" (usukal) i ovaj adapter:
20230224_172351.jpg

Znam da to nije ispravna primjena ni namjena tog alata, ali me iznenadil snagom. Koliko bi tek bil jak da ima 1/2" firkant?

Isto tak, svjestan sam da je to amaterski alat, ali ga ipak ne treba podcjenjivati.
Trajnost me, uz 5g. garancije, ne zanima.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Velika brzina...pa boreri izgore.
Treba mala brzina i veliki pritisak, uz podmazivanje, i lošim borerom možeš čuda izbušiti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Probal sam otpustiti šaraf na kotaču traktora
Probal si ti još kojeg osim ovog kojeg je otpustil jer očito nije bil dost stegnut.
Barem ja tak vidim po otiscima 😉

I još jedna stvar, ti vijci kiše nisu videli. Probaj neki M10 koji se zarasel 😉

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,510
Ak moreš z aku bušilicom v prvoj brzini skuriti borer na 2mm flahu uz podmazivanje uljem,onda ja više nebum v životu primil borer v ruku.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Probal si ti još kojeg osim ovog kojeg je otpustil jer očito nije bil dost stegnut.
Barem ja tak vidim po otiscima 😉
Jednoga prije par dana, desno od ovoga na slici. Ostali nisu bili dirani.

I još jedna stvar, ti vijci kiše nisu videli.
Istina, nisu...ali svejedno, M20 je ozbiljan šaraf za ovu igračku.

Probaj neki M10 koji se zarasel 😉
Budem, po potrebi, s odgovarajućim nastavcima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Budem, po potrebi, s odgovarajućim nastavcima.
Kad buš imal nastavke svrati do mene, ja imam šarafe na kojima možeš isprobati ;)

Kad buš več išel k meni posudi mi onaj moj radapciger za vaditi volan kojeg sam ti posudil prije 6 mjeseci.
Moram neki volan izvaditi pa ti ga dam opet na čuvanje.
Da si ne slažem sad drugog.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Budem...
Išel sam par put s namjerom da ga primijenim i nigdar gazde doma...i prođe 6 mjeseci...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,223
Ekipa gdje kupujete sprejeve za čiščenje kočnica/odmaščivanje?
Wurth i ADK su mi se pokazali jako dobri,al su cijene u lokalnim dućanima prek 30 kn..
Ima gdje jeftinije nekaj? Se isplati uzet cijelu kutiju?

Najnoviji postovi

Na vrh