• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,903
@mtđ001 . da znaš kaj ne znaš znao bi da svrdlo najviše uništi ulaz i izlaz , kad je unutra njemu je super , za to je napravljen ..naročito kod ručnog bušenja
Pusti ti na miru moje znanje,kruz moje ruke prođe puno borera u 8 sati smjene😉
Borere unište sivonje koji upinju u bušilicu bez veze.
Ma ne vrijedi ti to pravilo ovdje. Jer ipak "Ja znam najbolje!"
Kao što se vidi iz priloženoga, iz teme u temu.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,914
.,..kak je tanki, pa se savija oće "pobjeći" rupa. Naravno to je izraženije kod ručnog bušenja naspram strojnog
Označim kirnerom mjesto bušenja i tanki borer nema kamo "pobjeći" iz te rupe za razliku od većih borera!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Bi, ali nemam račun...a i starejši je od 3 leta...

...ma, ni da je Performance...starejši je od 5 let... i nema tog servisa koji ga more popraviti ;)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Kad se buši sa većim svrdlom, onda se počinje sa manjim radi centriranja, a taj manje je malo većeg promjera od "srca" slijedećega. Tak su me savjetovali majstori
Kad se buši, buši se sa koliko snage ima busilca. Ako može goniti veliku ide odmah velika.
Da vidim pričate o predrupi. To je nepotrebno jer se burgije oštre prema potrebi bušenja. Ako se smanji površina gnječenja ( vaše srce) burgija ide direktno. Smanjenjem tog srca burgija postaje zahvatna i na nju treba mali potisak da ulazi u metal. Samo loše izoštrena burgija bježi.
Postoje parametri uglova i korekcija pojedinih mijenja način bušenja, kvalitet rupe I oblik špene, kao njezin otporu u matrijalu. 20230928_160138.jpg
Burgija desno je mislim 50. A srce je oko 2 mm. Tačno se vidi kako je izoštrena. Pokušajte ovako pa ćete vidjeti .
Rezna ivica obe strane mara biti čitava i ravna te ostra na prelaz u spiralu, da je matrijal ne lovi.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Bi, ali nemam račun...a i starejši je od 3 leta...

...ma, ni da je Performance...starejši je od 5 let... i nema tog servisa koji ga more popraviti ;)
Možda bi trebalo Promijeniti "majstoricu" koja ga servisira pa bi odmah promijenio ćud
Evo jedan prigodni
Došao čovjek u godinama u apoteku i pita viagru
u apoteci radi mlada zgodna i još k tome u minici
Popne se ona na ljestve da dohvati viagru,a muškarac će nato"Hvala ne treba mi više,vidim ja sad u čemu je problem" :hahah:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja sve cekam možda bude u lidlu...ali kita..pa sam si morao sam napraviti.Naprava za zamjenu amortizera odnosno tlacenje opruge.

Prilozi

• 20240112_060152.jpg
    20240112_060152.jpg
    27.1 KB · Pregleda: 59

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Bolja ti je crvena od sive temeljne... Mogao si gore neki lijepi lak da to na nešto liči.

I sve u svemu parkside bi to ljepše napravio.

Ali znaš kako se kaže?

Za kog je dobro je... Ili kaki joj je gazda još je ona i dobra...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,907
Pa meni kada treba ima kolega onaj socijalni što staviš na prugu i onda zračnim pištoljem tlačimo.

A ovako svaki dan me žena, punica, mater tlače..

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Kad se buši, buši se sa koliko snage ima busilca. Ako može goniti veliku ide odmah velika.
Da vidim pričate o predrupi. To je nepotrebno jer se burgije oštre prema potrebi bušenja. Ako se smanji površina gnječenja ( vaše srce) burgija ide direktno. Smanjenjem tog srca burgija postaje zahvatna i na nju treba mali potisak da ulazi u metal. Samo loše izoštrena burgija bježi.
Postoje parametri uglova i korekcija pojedinih mijenja način bušenja, kvalitet rupe I oblik špene, kao njezin otporu u matrijalu. View attachment 68913
Burgija desno je mislim 50. A srce je oko 2 mm. Tačno se vidi kako je izoštrena. Pokušajte ovako pa ćete vidjeti .
Rezna ivica obe strane mara biti čitava i ravna te ostra na prelaz u spiralu, da je matrijal ne lovi.
Ovo su još neke izvedbe . 20240112_101806.jpg
Vidija burgija za cnc. Gdje je centar smanjen n desetine. 20240112_100310.jpg ili ovakva gdje je uga skoro 150 za određenu potrebu. Pogledati ugao ispod gdje je oštećen tu su najveći problemi svake burgije. Mjesto najveće temparature i mjesto najvećeg otpora. Ova je uspela da odradi iako je jedn strana dobila po ušima.
20240112_101159.jpg
Ili potreba da se od istrosene burgija napravi glodalo. Kad nema srce, vodilja, jer mehanizam pokretača je dovoljno cvrst da je drži u centru ili u zadatim parametrima.

Prilozi

• 20240112_101159.jpg
    20240112_101159.jpg
    27.2 KB · Pregleda: 13

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,914
Smilan, ti ga zastrani skroz!
Pa mi radimo sa bušilicama iz Lidla, a ti spominješ strojeve za bušenje????

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ja spominjem načine ostrenja burgija. A i te iz lidly trebate oštriti kvalitetno da bi radili. 20240112_103043.jpg ako vam je bas potrebna burgija sa predrupom ili da ne koristite dvije i tri onda malo izostrite da ima ovakvu vodilju. Ovo su djelući načina oštrenja burgije. Sve su ovo hipotetike.
Možda bi nekom i bila korisna.

Na vrh