• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,750
Za to kaj si pobrojal je dosta ovaj , ili sličan s 4,2 kg bez goriva, ukupno još uvijek ispod 5 kg. S njim bi trebalo usporediti, odnosno s motornim koiji je za slično zahtjevne poslove.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
Slažem se. Imao to malo gov.... I prodao.

Problem je kod takvih malih motora što im svaki klinac smeta. Ili je to samo mom bilo. Puno bolje mi se pokazao baterijski. Stisneš dugme i kosis. S tim da ovaj parkside performance ima barem 40% više snage od fs38.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Za to kaj si pobrojal je dosta ovaj , ili sličan s 4,2 kg bez goriva, ukupno još uvijek ispod 5 kg. S njim bi trebalo usporediti, odnosno s motornim koiji je za slično zahtjevne poslove.
Takvu, ili sličnu, imam ja več 10 let. Uglavnom, u ono vreme je bila najmanja i najvjerojatnije najjeftinija kaj je štil nudil.
Promenil sam membrane jednom i glavu je jednu poderala, a i ova je pri kraju. Ne srami se ni puno, puno večeg posla za koji je zamišljena.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
islim da ti treba, jer:
View attachment 79076

Ja sam rekao da se parkside so nije hitno ne isplati kupovati po redovnim cijenama. Barem meni..

Pola toga sam kupio u belgiji na 70% naše ponude iz kataloga.

Zna se i kod nas naći nekad nešto po extra cijeni. Ali to moraš ujutro od 6 pred lidlom čekati.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,750

Problem je kod takvih malih motora što im svaki klinac smeta. Ili je to samo mom bilo. Puno bolje mi se pokazao baterijski. Stisneš dugme i kosis. S tim da ovaj parkside performance ima barem 40% više snage od fs38.

Sve zavisi od potreba. Meni je FS38 jedini trimer i uz traktorski malčer dovoljan. Uglavnom malčiram 2xgodišnje, a ono kaj ide trimerom 3-4x. Kod takvog rada nemam problema sa snagom motora, uglavnom sa pucanjem flaksa ako neoprezno maletim na nekaj tvrđega.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
A gle. Ja samo u bašči imam 480m ograde. I kad prođem traktorom ostane mi 10-15 cm trave... Sa 545rxt mi te to muka jer je kao prvo pre jaka.

Radio je to mali stihl. Ali me cijelo vrijeme zajebavao.... Lakše mi je baterijskim

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Ova brusilica sa dvije baterije me podsječa na AK 47 sa dva okvira. Ko ima imalo pojma zna da ta dva okvira nisu bila dobra zamisao.
I još brusilica ima onaj komad žice oko baterije... pitam se kak to leži u ruci kad treba s jednom rukom raditi?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,916
Nikak.
Kak bi radil z jednom rukom brusilicom koja ima šajbu fi 230?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,252

Slažem se sa tobom šta se tiče tih malih trimera
Uzeo je tast sebi davnih godina takav mali od Alpine još je vrtio udesno imao je vrt od 10 kvadrata i uvijek kad je trebao nije radio a nije ni 5 lit goriva potrošio,namjenjao sam se dijelova po njemu,već mi je bilo muka kad sam vidio da me zove

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Nikak.
Kak bi radil z jednom rukom brusilicom koja ima šajbu fi 230?
A to je velika pila? Na slici ju nisam raspoznal.
Svejedno ne razumijem kaj če joj oni ukrasi oko baterija?
I kak dugo more nekakav fi komad glodati prije nego iscica te akumulatore?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,916
To je zaštita baterija pri odlaganju, eventualnom padu i slično.

Ne znam, nemam ju. Očito nekaj more.
Ak računaš da ima oko 300Wh energije u baterijama, a ona vleče oko 1,5 kW, onda 10-tak minuta.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Neznam zakaj onda tu zaštitu ne ugrađuju na sav alat sa baterijom.
Mogli su ga onda i oklopiti kao zaštitu od iskrenja.
Moja je neki dan tak lepo opala baš na nju da sam se več s njom oprostil ali srečom nije joj nist.

Misljenja sam da to smeta u radu.

I 10 minuta je za silu dobar rezultat.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
A to je velika pila? Na slici ju nisam raspoznal.
Svejedno ne razumijem kaj če joj oni ukrasi oko baterija?
I kak dugo more nekakav fi komad glodati prije nego iscica te akumulatore?
A gle. Za 30e... Jednom da mi zatreba se isplatila 😂.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Ma jasno, baterije imaš tak da...
Samo je se nemoj bojati ko aparata ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
E gleda me aparat s police i provocira.

Morao sam ga u drugu šupu premjestiti da me prestane provocirati 😂

Obećao me puknuti naučiti variti 🤣😂...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Puknuti kad nekaj obeča onda tak i bude.
Barem je moje iskustvo takvo sa njim (y)

Na vrh