• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,304
I bratić mi ima školu za varenje u Đuri đakoviću 🤣... I šogor mi I je inžinjer strojarstva... I ženin tetak je profesionalni bravar..

Ali taj posao se meni nikad nije dopadao 😅

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,252
Nemoj se brinuti,nije zlonamjerno,nitko se naučen nije rodio,bitna je volja,mene nitko nije nikad učio variti,jer nije imao tko i naučio sam na pokušaj , promašaj,vjerojatno ni danas neznam stručno varit,ali za moje potrebe mogu si pomoći i još nijedan var nije popustio
Ovo ili prošlo ljeto sam prvi put u životu vario gus i to na mjenjaču i ispalo je da sam se sam sebi čudio
Tako da samo hrabro

Kad naučiš da aparat za varenje nije bušilica,znači da si položio

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,112
Lako za vaservagu. Izmjeriš na jednu stranu pa je okreneš na drugu i raspoloviš. ;) :ROFLMAO:
Baš tak.
Kolega tokar se počastil s digitalnim šublerom iz istog prehrambenog dučana.
Uzel je onog crnog sa kotačićem za cca 100 ondašnjih kuna. Nakon kratke upotrebe, taman kad je prestal provjeravati sa običnim, sjebal je komad bronce.....
Lidl, reklamacija, povrat novaca, a broncu je drugu kupil sam. Nije mu tih 100 kuna bilo dost....

S druge strane gledano tak mu i treba, Jedan tokar u 21 stolječu mjeri sa alatom iz Lidla. Zna se da je takav alat potreban u dučanu sa dijelovima gde mjere nisu bitne :ROFLMAO: Naj jača mi je Masiva kad s metrom izmjeri i sliku na stranicu stavi... mada su i oni po tom pitanju napredovali nakon kaj mi je metar u dučanu pukel :hahah:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,925
Jest.
Pri nama se to zove brusna ploča, a u žargonu je šmirglšajba ;)

Brus je onaj koji se moči u vodi i polako vrti rukom, za brusiti nože i slično.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,737
Jest.
Pri nama se to zove brusna ploča, a u žargonu je šmirglšajba ;)

Brus je onaj koji se moči u vodi i polako vrti rukom, za brusiti nože i slično.
Slični su i kod mene ti nazivi. Medutim pravi mašinski naziv je tocilo. Čini mi se da tako piše i u prirucnik " Bojan Kraut". Uglavnom je sve brusne poloče koje nisu armirane nazivam tocilima. Bilo da rade na suho ili da rade pod uz pomoć rashladne tečnosti.
Ja za ravnanje svih tocila koristim staru dijamant ploču. To većina ima i baci a mogu posluziti za ravnanje ako imaju samo po koje zrnce dijamanta.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,925
Nemaš li ovakvu:
gcpc71567be256c47d38c07158cbede70ae.jpeg

...a ne ovu novu veliku?
Ili imaš dvije?

Na vrh