• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ivan 7

Ivan 7

Novi član
Tu od
25 Ruj 2025
Poruka
1
Pozdrav svima!
Ja sam Ivan , iz Karlovca, 36 god.
Piše na šterni 1912…. Od tada pa nadalje stočarstvo, ratarstvo…. Rodjen sam i odrastao medju zivotinjama, malo me kuharska struka odvela daleko od kuće ali me neki čudan poriv vukao doma i od 2021 malo krenuo ekstremnije. Roditelji poderani, gasi sve i šikara ili ne daj da to sve propadne…. Naravno druga opcija…. Nemam puno vlastite zemlje,7 hektara (trebala je nekim drugima tamo nakon 1945), ali zadnji sam u selu koji imam stoku pa ima za obradu dovoljno.
Trenutno imam 25 grla od čega 6 istarskih goveda ( mjera 6.1.1.) a ostalo simentaci u brojčanom rastu. Obradjujem oko 40 hektara zemlje. Trenutno sam u fazi registracije prerade mlijeka jer sam praktički u centru grada pa sam malo “hrabar” i optimističan, svi gase mliječne farme ja povećavam. Uz goveda imamo još svinje, tovljenike, kokoši, patke, purice, pčele…. Sve što je nekad skoro svaka kuća imala i trudimo se da to održimo. Ja sam zaposlen na OPG-u a i od 2020 sam “glavni” a ostali članovi obitelji pomažu koliko mogu. Naravno u današnje vrijeme krave i ženidba ne idu pa na tom planu ne znam za koga to sve radim ali kako kažu nikad se nezna što se iza brda valja. Malo pokušavam u smjeru kao naši susjedi Slovenci i Austrijanci. Prerada mlijeka, muška telad u tov, ženska za remont i prodaju kao bredje junice. Od Mehanizacije imam svašta ali uvijek nešto fali i treba nesto novo. Dva traktora Same 60 ks i imt 539 (takvih 5 bi trebao) i priključaka raznih da ne razvlačim od amebe… Za početak toliko od mene, nadam se da će biti prilike da doprinesem i pomognem bilo kome od vas. Do tada živi bili!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,869
Dobro došel.
Jesi li ti tam oko Plodina?

Najnoviji postovi

Na vrh