• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jamstveni rokovi u RH

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
Otvaram novu temu o trajanju jamstvenog roka u Hrvatskoj.
U više navrata sam u medijima čul da je najkraći jamstveni rok za otklanjanje nedostataka na proizvodu, u Hrvatskoj 24 mjeseca.

Ne mogu nikako pronaći zakonsko uporište za takvu izjavu, a još uvije ima proizvoda za koje se daje jamstvo u trajanju od 12 mjeseci.

Može li netko pomoći u traženju zakonskog uporišta, ili je u medijima iznesena neprovjerena informacija?

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Probaj nazvati, ili poslati mail Udruzi potrošača sa tim upitom. Malo ih je teže dobiti, a na mail su meni do sada odgovarali.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
Hvala zgzac.

Upit mailom je poslan. Kad odgovore, bum objavil odgovor. Možda bu još nekoga zanimalo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,858
Koliko znam, zakon obavezuje trgovca ali ne proizvođača na spomenuti rok.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
E da imajte na umu da ako trgovina propadne kod koje ste kupili ode i garancija .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako se jave ovi iz potrošačkog posudi mi amail , jer meni nisu ima več 6 mj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,042
Ja znam za slučaj kad je dio (od cca 5 soma kuna) izgubil garanciju od stajanja na polici u dućanu... i moš se .......
Ni udruga, ni pokušaj silovanja, ni prijetnje. .. ništ nije pomoglo. Otpri šarajtoflin i kupi drugi dio ako hoćeš raditi.

Znam za slučaj kad je dio (10 soma kuna) nakon par sati pukel na pol i nikom ništ.

A opet znam za slučajve kad se namjerno novi proizvod pokvaril da bi se u garantnom roku iskamčil novi i to je prošlo. Neki su kupili alat, poslužili se njime (obavili posel) i vratili ga jer nisu bili zadovoljni....

Svega ima na ovome svijetu a obićno najebu pošteni.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
E da imajte na umu da ako trgovina propadne kod koje ste kupili ode i garancija .

Kakva su vremena, kod nas lakše propadnu proizvođači nego trgovci.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,041
A što ako se kupi uređaj koji kada dodješ doma ne radi,da li imaš pravo na povrat love i u kojem roku?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
u roku od 8 dana se mjenaj u trgovini , kasnije mora na servis i u standardnu proceduru garancije

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
Evo odgovora (copy-paste) Udruge za zaštitu potrošača koji je stigao jako brzo. O kvaliteti odgovora presudite sami.

"Prema direktivi EU treba jamstvo biti 2 godine, ali kada se radi o tome da je nešto povoljno za potrošača tada to treba bit ugrađeno u naš Zakon. Kada treba biti povoljno za kapitalistu onda je dovoljno da se kaže da je to u Direktivi EU.
Predlažemo da pitate Ministarstvo gospodarstva odjel za potrošača il tržnu inspekciju.

Poštovani (ovo nije anketa) ,

1. Jeste li zadovoljni s našim odgovorom
2. Jeste li zadovoljni brzinom kojom smo Vam odgovorili
3. Jeste li naš odgovor dobili prije nego odgovor osobe na koju ste se žalili
4. Ako ste zadovoljni našim odgovorom jeste li voljni pomoći djelovanje udruge uplatom članarine od 30 kuna za 2016.g., jer plaćanje režijskih troškova udruge i opstanak udruge ovisi o prihodu iz članarine, a tako bi Vam prema potrebi mogli ponovo dati savjet.
5. Naša pristupnica je na slijedećoj web adresi: http://www.huzp.hr/?page_id=37
6. Vi možete uplatiti koliko želite na račun Zagrebačke banke HR0823600001101569668
7. Na našim web stranicama www.huzp.hr , možete se informirati o našem djelovanju.
8. Ukoliko ste nezadovoljni točkama 1. do 3.molimo javite nam što bi trebalo popraviti da budete zadovoljni
9. Naša udruga nije ovlaštena davati pravne savjete

Pogledajte naše nove poruke potrošačima na našim stranicama:
http://www.huzp.hr HUZP obavijesti – PORUKE .

S poštovanjem
"

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ko das i iz Sabornice dobil odgovor. Sve je rečeno-ništ nedorečeno !

Najnoviji postovi

Na vrh