• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

jaram za prikljucak

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Trebao bi jak jaram za malcer,
kao ovaj sa slike

Velika6511.JPG

popup.htm

Imate kakav prijedlog od cega trazit,
prije nego krenem u izradu.
Mora bit bas masivan, za malcer od 1.6m.
Na njuskalu zbilja ima svega, ali ko ce to pronac, posebno kad si drugog dijalekta...ali treba znat i od cega trazit
link za svaki slucaj
http://www.zelenaburza.com/popup.htm?baza/slike/velike/Velika6511.JPG
fala

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to zdravko iz strizivojne ima ziher ..
jel mora biti ovako pomični kao sa slike ili ne ?

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ma triba mi samo ovaj dio sta se kopca na traktor.
Ali mora bit masivan, mozda od neke vece roto kose ili sl...a mozda ni to nije dovoljno
Ja zapravo imam noramlni macer, ali stavio bi ga na ovakvu ruku...kako ti kazes...jedne zime

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kolega kupi na otpadu kvadratnu cjev 8×8cm sa debljim mesom i flah od 5-8mm i sam si ga napravi i napravit češ ga najbolje kak ti treba po mjeri.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Ako ga budem radio, a vjerovatno hocu, bit ce to ili pigana besavna cijev stijenke 8-10mm na 3-5 d, fi cca 80mm
ili tako kako ti kazes kvadratna 80 stjenke 8-10 ali opet pigana
ili cu sve izrezat i povarit.
Nisam jos doduse nikoga pitao za piganje, ali mislim da to nece bit lako izvedivo...mozda i nemoguce

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Zašto bi morala biti pigana osi radi vizualnog efekta?
Ako budeš mislio da je preslabo nakon varenja kvadratne cjevi,ubaciš dva trokuta i čvrsto če bit.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Sigurno da mi je bitno kako izgleda...
Ako ne nadjem nesto polugotovo, na sto cu se uklopit...onda cu sve napravit prema nekom planu i programu.
Nije mi to hitno pa imam oduska trazit ovako, ali kad mi zapne, ako ne najdem izradit cu sve iz nule...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa ako ti to pedantno sam izradiš o nule nemora značit da bu ružno izgledalo,amo se drži tvorničkih gabarita.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ne znam sta si tocno mislio,
ali ja sam lose vizualizirao ovo povari i ojacaj trokutima.
Znam ja kako to napravit cvrsto, tj kako predimenzionirat
ali ja bi da to izgleda sexy:icon_e_ugeek:

E

el pibe

Guest
Taj jaram nije nikakav problem za spigati(svinuti).Zašto bi bilo nemoguće?Svaka kovačka radnja koja pravi ograde i takve zezancije ima pigericu i to ti svinu za par minuta.Najveći posao u svemu tomu je ako treba mijenjati valjke(alat)zbog veličine profila a i to je brzo gotovo.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Stenje makinja kad je debela stjenka, treba nesto razvuc nesto zbit.
Imam prijatelja u Dokingu, on mi je rekao da misli da moze napravit ali da ce bit borbe...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ti ako nemaš nikog da ti piga cjev,vari gornji dio jarma pod 45°.
Po meni je piganje cjevi oslabljivanje iste.

Znači onaj dio di je pigana cjev ubaciš krači komad pod 45°.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Najblize sam tome da cu izrezat sve od 10mm i povarit,
vjerovatno tu progovara i strah iz mene...mozda moze to bit i mrsavije ali zelim bit miran
jer malcer je velik i tezak i bit ce daleko.
Mislim da ima sigurno 500kg i jos to sve na 1.2m od jarma...

E

el pibe

Guest
Stenje makinja kad je debela stjenka, treba nesto razvuc nesto zbit.
Imam prijatelja u Dokingu, on mi je rekao da misli da moze napravit ali da ce bit borbe...

Cijev se pogrije i ide ko' da je od gume.Nema tu nikakve sile željezo se kuje dok je vruće:fiery:a i piga isto tako :icon_winkle:Ali ako se odlučiš na soluciju varenja i gerunga(kutevi)bude to jako uz par pojačanja,flahova preko spojeva.Samo neka je cijev čim deblje stjenke i jake flahove da je masivno i mora da drži.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ma ne kuje se ovo zeljezo, kovalo se ima 100 godina i jos malo prije, nemoze se ni grijat jer to nisu strojevi predvidjeni za grijane sirovine, imaju odredjena brtvila, plasticne djelove,...i bla bla
Povarit mogu i to mjesto nece bit upitno...ja sam se mozda nadao nac gotovi dio za 50e
ili za 0e saznat od cega bi se mozda mogao iskoristit taj dio, to mene zanima

Najnoviji postovi

Na vrh