• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JD 6220 kočnice

ice2000

Novi član
Tu od
29 Svi 2024
Poruka
2
Pozdrav ekipi!
Imam problem s kočnicama na 6220.... Naime, nakon zime prva upotreba traktora, kočnice blokiraju. Mislio sam da je ručna pa sam je otpustio, ali nije. Zatim mic po mic i kočnice su otpustile, ali nakon par sati rada ponovo blokiraju. Podigao sam jednu i drugu stranu i desna strana se puno teže okreće nego lijeva, makar i lijevi kotač pruža otpor, pretpostavljam zbog planetara i diferencijala.

Što se je desilo obzirom da kroz zimu traktor nije bio u pogonu i što napravit.

Svaki savjet je dobrodošao.

Hvala!

Pozdravljam...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,353
AKo su doboš kocnice ili vanjske? Najčesće od stajanja pohrđa dobos, pakna vrsi pritisak na doboš dok sr ne skine korozija. Na manjem radu to otpusti ako se tjera brze nije dobro da se pregrije. Ponovo ako su vanjske pozeljno bi bilo očistiti ili laganim kretanjem da se razrade. Ako to ne ide onda skidanje doboša i čišćenje korozije.
Drugi siptom ako hidraulicna kocnica dali je papuča tvrda i dali kretanjem nabira tvrdoću. Stavi više podataka da ima.

ice2000

Novi član
Tu od
29 Svi 2024
Poruka
2
Rekel bi da su kočnice mokri diskovi u onoj bočnoj trubi odmah do diferencijala, ne vidi se ništ izvana... A papuča nije ništa tvrđa nego kao i prije kada nije ništa blokiralo. Ovo s nabiranjem tvrdoće nisam probal.

Najnoviji postovi

Na vrh