Pšenica i ječam su različitog roda, a spadaju u porodici trava kao i kukuruz i nemaju značajnog zajedničkog uzročnika bolesti. Tako da paralela sijanja iste kulture ne drži vodu.a možeš kaj hoćeš, dok se ne pojavi problem...
susjed sijao ovo proljeće lucernu, na staro lucernište, gdje je nestala...
ja mu pokušavam objasniti da nije stara nestala bezveze, i da nova neće narast, ali njemu je bilo samo za poticaj...
i kad tamo, iznikla nije nijedna...a isti dan sijao komad gdje je lani bilo žito, iznikle sve...
rekal mi je da sam coprnjak.. 🤭
Probao sam ja prošle godine uz savjet čovjeka koji je radio u proizvodnji pivarskog ječma za sladoranu i nije bilo nikakve razlike u odnosu na ječam po kukuruzu.Corpnjak neg kaj, kad se mećeš di ti nije mjesto. Kolega probaj ječam na pšenicu pa javi rezultate u 7. mjesecu
Eto meni utjehaJa sam sejao jecam na jecam i po 3 godine zaredom i nikakvih problema nije bilo
Bez problema,ove godine žetvu odradio 2.srpnja,prinos 5500 kg po ha, ječma je bilo malo rasipa, ništa alarmantno.Kak žetvu obavite? 3 različita žita, 3 različita roka dozrijevanja
190-210 je norma, stavit ću 220Koliko Sofre po ha sijete ?
Stupa na snagu 1 siječnja 2022, tako da...Da li računate na probleme kod ostvarivanja poticaja nakon sijanja tavanuše? Zakon je koliko pratim prošao a još nitko nije konkretno rekao da treba pripremiti račune od sjemena za predaju poticaja. I sam bi sijao ječam sa tavana ali nisam još siguran dal je pametno....
Npk 15 je vjerovatno vukovarski K-fert, ja sam ga kupio nedavno po toj cijeni ali je kasnije malo otišao gore. Mana mu je što se puno praši, pa treba dobro oprati traktor poslije...Po kojoj cijeni je kod vas vrećica 25kg sjemenskog ječma,a koja je cijena pšenice,ja sam jutros zvao poljoapoteku i cijena je bila 81 kn vrećica 25 kg,a interesantno je bilo to da mi je rekla npk 3x15 25 kg 89 kn.
jebate, mi plaćali sjemensku robu po 4.5 kn/kg...npk 151515 104 kn 25 kgPo kojoj cijeni je kod vas vrećica 25kg sjemenskog ječma,a koja je cijena pšenice,ja sam jutros zvao poljoapoteku i cijena je bila 81 kn vrećica 25 kg,a interesantno je bilo to da mi je rekla npk 3x15 25 kg 89 kn.