Re: JEČAM sjetva-žetva 2012.-2013.-2014-2015
A vidiš, ja sam imao problem kada sam puno uložio, da bacim gnojiva ko ti, naraste preko metra visine, prvi vjetar, ispegla ga do zemlje i urod prepolovljen, jedva vratim uloženo.
Prošle godine posijem bez grama gnojiva, prihranim dok je smrznuto u 2 mj, i ječam do koljena, i sve se vidi na slikama, pronos će biti dosta dobar, ja računam barem nešto više od 2,5-3t po jutru, jedne godine sa istom agrotehnikom je bilo 3,8t po jutru, a ulog zanemariv. kiše nema, pa nema ni razvoja bolesti, danas je počela malo padati, al to nije ni približno ko prošle godine. tako da ako budem sijao, radit ću sve kao i ove godine. jedino, gdje sam sijao svoje sjeme, tretirao sam sa maxim xl, i to se pokazalo bolje nego kada sam tretirao sa vitavax-om.
adonis, to sam i ja rekao za čega forum služi, al nekome je palo na pamet da se razmeće pravim Hrvatskim jezikom, na krivom mjestu, samo, što to kažem i javno. poslije cijelog dana provedenog na poslu, da razmišljam kako se što piše i gdje treba točka, zarez, veliko i malo slovo itd. a u svakoj temi u kojoj sam nisam napisao veliko početno slovo, je boldano i ispravljeno, što je gubljenje vremena, kako za mene, tako i za njih!!