• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JEČAM sjetva-žetva 2012.-2024

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
798
Smrdljiva snijet?
Meni i jednom agronomu je izgledalo kao da je o njoj riječ.
Pa se javio jedan iz spomenute firme i rekao da to nije. Iako nije niti izašao na teren. Već da je riječ o jednoj sličnoj gljivi sa sličnim simptomima i da nije toliko opasna kao gore spomenuta.
E sad. Trebalo se poslati u laboratorij pa bi se znalo.
Reko budemo znali za ubuduće.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
975
Ja sam jednom vidio smrdljivu snijet u psenici. Znaci, takav uzasan smrad po ribi, neopisivo.
Crna zrna koja se drobe pod rukom kao cadja iz peci.
Ako im se je to provuklo kroz zastitu sjemena onda ga ..ebi.
Pa ta njiva je zarazna godinama i njje za sjetvu strnih zita

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,734
Sumnjiva sjemenska roba sa još sumnjivijeg tržišta, zaštita neadekvatna i to je to.

I kod nas je jedan posijao certificirani ječam, pa laganini oranje prije mjesec dana baš zbog smrdljive snijeti.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
975
Jebu nas da je tavanusa opasna, da se to ne smije sijati, a oni certificirano sjeme prodaju s tom zarazom.. uzas!
I koliko je preporuka da na tu njivu ne idu strna zita?

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,188
4-5 godina, ja sam jedanput imal pšenicu zahvaćenu smrdljivom snijeti....ni slučajno spaljivati jer vatra ne ubija spore, a pepel koji leti zrakom samo dodatno širi zarazu

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,708
Kod mene površina 0,42ha, prinos 2 tone, certificirano sijeme,prehrana 100kg 15-15-15, u sijanju, 175kg kan u dva puta, kraj prvog i početak trećeg mjeseca,i 50kg urea početkom četvrtog mjeseca. Nikakav tretman špricanja.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
798
Bio je gdje koji klas na par m2. Ali sve jedno je inficiranio tlo. Pretpostavka je da je prašna snijet. Izgleda kao smrdljiva i isto se prenosi sjemenom.

Najnoviji postovi

Na vrh