• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JIBG

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
882
danas sam saznao da bez identifikacijske kartice gospodarstva nemogu kupiti više od jednog odojka,svinje,krave ili nečega na dan, neznam kako vama, al meni je to užasno glupom i smješno!! :lol: :lol:

pošto do sada nisam nikada koristio tu karticu, osim jednom prilikom kada sam tražio pasoš za utovar pilića pa me je jedan mladi friški veterinar tražio taj broj, zanima me gdje se ta kartica još može iskoristiti i za šta?? :scratch

na primjer, jel mogu tražiti knjižicu za plavu naftu ili ostvariti kakav povrat poreza ili što??

ako negdje ima tema o ovome, molim da je nadležni obrišu
 

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,800
dakle kolega čemu panika.
nazoveš stočarsku ili HPU u svom kraju dobar dan ja imam 3pajceka koa ču vozit ili što več.
on dođe GPS-om označi tvoju poziciju i kroz 2-3 tjedna dobiš karticu oliti odmah dobiš papir.ne plačaš ništa.
veterinar te traži tu karticu ak ga kaj trebaš da ti dođe oko životinja.
primjera radi ja dođem tebi i oču tri pajceka,znači trebam putni naloh koji ti nemaš a ovak ih nesmjem vozit.
drugi primjer ti dođeš k meni ja izvadim veterinarsku,napišem putni i tvoj OIB ili JMBG.i zabole me dalje jel ti imaš ili ne JIBG.i prodam ti 5kom ili neznam koliko.
a sad očeš ti odnest primjerak veterinaru ili ne da prijaviš da imaš svinje tvoja stvar,sam akpo meni dođe inspekcija i vidi da sam ti prodal došli budu i tebi a kaj onda to neznam.
uglavnom to te niš ne košta a nemaš nedaj bože problema.

a za poticaje neznam ja ih ne dižem,al koliko znam trebaš imat 10 pajceka za tov ,krmače mislim 2 da bi mogel neki poticaj.proguglaj malo.
http://www.hpa.hr/Zakonskaregulativa/ta ... fault.aspx

eto koliko ja znam to ti je to ,ak ko zna više nek piše.
 

Najnoviji postovi

Na vrh