• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

John Deere 1130 - Sve stalo? Pomoc!

KenoMujkic

Novi član
Tu od
24 Pro 2013
Poruka
19
Pozdrav ljudi. Novi sam ovdje ovo mi je prva tema i treba mi pomoc.

Znaci u pitanju je traktor John Deere 1130 4x4. Sve normalno radilo vozim,i odjednom volan otezo skroz,kao kad je ugasen,servo je u pitanju. Ajd to,dotjeram nekako do kuce. Kontam sta je,aj da probam hidrauliku da dizem (rahulje) kad ono nece ni 1mm da se makne.

Sad kako znam on posjeduje 2 pumpe ispred hlanjaka i jos jednu. Kod desne gume vidim cijevi sa glavne pumpe i mislim da je to ta druga pumpa. Odpojio sam jednu cijev i ide ulje sa te pumpe ispod hladnjaka (pa valjda radi). I probo sam crijevo od KIPE spojit i da dizem kipu (bez kipe samo crijevo) isto nista ne salje ulje.

Pa sad znal iko sta bi moglo bit,jel neko imo slican problem ?

Hvala unaprijed i Sretan Bozic svima koji ga slave !
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Prvo pogledaj pogon pumpi.Vjerovatno su prikopcane direkt na radiolicu(remenicu).Uglavnom je pogon kardan ili prirubnica.
 

KenoMujkic

Novi član
Tu od
24 Pro 2013
Poruka
19
Hvala druze. Rijesio sam vec i tacno jest to bilo,al samo popustio onaj vijak sto drzi kardan na pumpi. Jednostavno al et. :icon_pray: :(y):
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
NIje problem kolega.Bar 50 posto kvarova bi bilo rijeseno preko foruma kad bi ljudi znali opisati kvar.Ti si opisao problem tacno tako da svaki iole majstor bi trebao skontati u cemu je problem.Na ovom forumu imas bar 2-3 covjeka koji mogu rijesiti problem ako je kvalitetno teoretski opisan .
 

Najnoviji postovi

Na vrh