• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jonesred bc2145

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Neznam jel ima negdi tema o ovome, pa ak ima nek netko premjesti.
Dakle imam flaksericu Jonesred 2145 https://www.google.hr/#q=JONESRED+BC2145 , u subotu sam neku šikaru čistil s njom i pukla mi je ova aluminijska cijev kroz koju ide pogonska osovina od motora prema getribi. Cijev je aluminijska vanjski fi 32 a unutarnji 28. Probal sam ju zavariti al je opet odma pukla. Pital sam za original cijev i ona košta nekih 800 kn, rekel mi sused kupi inox cijev tih dimenzija, bude malo teže ali bude i čvršče, jedini problem je kaj inox cijevi ima samo vanjski fi 32 a unutarnji 29. Kaj mislite o tome, jel bu to tak klapalo? I ako nebu kaj najbolje napraviti da rešim problem.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Tomo, neznam kak budeš izbil one plastične vodilice kardana. Pogotovo neznam kak ih budeš pričvrstil u cijevi koja ima veći unutarnji promjer. Ovo s inox-om bi trebalo raditi bez problema.
 

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Jedna je dugačka vodilica koja ide van bez problema, jedino me to mučki kaj malo veći promjer. Imaju u Strojoprometu aluminijsku cijev istih dimenzija, al bi radije inox on je ipak čvršći.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Stavi aluminijsku. Ak je ova trajala tak dugo, bu i nova. Moguće je jedino da je ova "nova" aluminijska mekša od originalne.
Ne sviđa mi se baš da se vodilica klima u cijevi, jer bude uzrokovalo jake vibracije kardana i dugoročno štetu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh