a sta mislis da nije to mozda obrnuto po tvojoj logici ispada da je 533 najlaksi i najjaci.ja mislim da nije tako.539 je laksi i od 540 i od 542... al vise snagu za povuci ima tezi traktor u odnosu na lakseg.naravno i da suvisna tezina a na istom motoru ima negativne efekte u vezi potrosnje,al u vezi vucnih svojstva, tezi ce traktor uvek teze terete povuci.marko hurlimann xa86 kaže:540 nikad neče moč ič ko 539 :mrgreen:
539 je puno lakši traktor pa zato ima više snage..
strongboy kaže:a sta mislis da nije to mozda obrnuto po tvojoj logici ispada da je 533 najlaksi i najjaci.ja mislim da nije tako.539 je laksi i od 540 i od 542... al vise snagu za povuci ima tezi traktor u odnosu na lakseg.naravno i da suvisna tezina a na istom motoru ima negativne efekte u vezi potrosnje,al u vezi vucnih svojstva, tezi ce traktor uvek teze terete povuci.marko hurlimann xa86 kaže:540 nikad neče moč ič ko 539 :mrgreen:
539 je puno lakši traktor pa zato ima više snage..
marko hurlimann xa86 kaže:pa dečki 539 i 540 imaju iste motore....
a 533 ima drugačiju boš pumpu od svih i nije nekaj na snazi..
kod oranja 539 če se prije zakopat do getirbe neg 540 isto tak i s tanjuračom...
zato misim da sam ipak u pravu..
juxi...ne mislis valjda da marko hurliman prica o razlici u tezini izmedju 539 bez kabinu i 539 sa kabinom... ovde govorimo o razliku u tezini izmedju 539 i 540.ako je tvoj 540 slican kao i moj u karoseriji,onda je tvoj traktor tezi od 539-ke za nekih 300 kg + - 100kg kad je rec o kabini.a to sto kazes da je to fiatov motor,ok slazem se samo ako je rec o izdrzljivosti-dugotrtajnosti...al kad je rec samo o snazi onda ce motor iste snage(a razlicitog proizvodjaca), postavljen na traktor, sa istom tezinom i istim mjenjacem,u slucaju IMT traktor, onda bi isporucena snaga i ucinak u vucu tereta bio potpuno jednak.medju imt 540 i 542, 539 nema sto traziti kad je rec o oranju ili vuca tereta,niti u jacini hidraulika...539 ima prednosti u smislu okretnosti,ekonomicnosti i....nista drugo.a i vec nabrojeno je diskutabilno.a to sto tvoj 540 ima fiatov motor, to je nebitno jer 40 konja su uvek 40(ili 42 su uvek 42ks)...malo ce se ovaj razgovor rasplivati i ispasce da je pitanje bilo koji je bolji motor...fijatov ili rakovicin a u stvari bilo je dali 539 bolje vuce od 540...juxi kaže:hehe 539 jaci nemoj da se kladimo ovdje :lol: ta razlika u tezini ako je u pitanju traktor sa kabinom nije ni 100 kg !?
strongboy kaže:juxi...ne mislis valjda da marko hurliman prica o razlici u tezini izmedju 539 bez kabinu i 539 sa kabinom... ovde govorimo o razliku u tezini izmedju 539 i 540.ako je tvoj 540 slican kao i moj u karoseriji,onda je tvoj traktor tezi od 539-ke za nekih 300 kg + - 100kg