• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Juxi

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
ŠANANA IMT 565 kaže:
:shock: Pa 540 ti je točno 40 ks :!: :mrgreen:

Grijesis prijatelju, ovaj moj 540 je sa fiat-ovim motorom i ima tacno 42,5 KS :mrgreen: Uglavnom u poredjenju sa 539 je zvijer, tu mislim na zilavost motora ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
540 nikad neče moč ič ko 539 :mrgreen:
539 je puno lakši traktor pa zato ima više snage..

S

strongboy

Guest
marko hurlimann xa86 kaže:
a sta mislis da nije to mozda obrnuto ;) po tvojoj logici ispada da je 533 najlaksi i najjaci.ja mislim da nije tako.539 je laksi i od 540 i od 542... al vise snagu za povuci ima tezi traktor u odnosu na lakseg.naravno i da suvisna tezina a na istom motoru ima negativne efekte u vezi potrosnje,al u vezi vucnih svojstva, tezi ce traktor uvek teze terete povuci. ;)
juxi, hvala na odgovoru ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,572
strongboy kaže:
a sta mislis da nije to mozda obrnuto ;) po tvojoj logici ispada da je 533 najlaksi i najjaci.ja mislim da nije tako.539 je laksi i od 540 i od 542... al vise snagu za povuci ima tezi traktor u odnosu na lakseg.naravno i da suvisna tezina a na istom motoru ima negativne efekte u vezi potrosnje,al u vezi vucnih svojstva, tezi ce traktor uvek teze terete povuci. ;)

Slažem se sa tobom!!! Je Marko, zamijenio si...tako kolko sam skužio da je ursus 335 "jači" od 539 jel je teži...

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
hehe 539 jaci nemoj da se kladimo ovdje :lol: ta razlika u tezini ako je u pitanju traktor sa kabinom nije ni 100 kg !?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
pa dečki 539 i 540 imaju iste motore....
a 533 ima drugačiju boš pumpu od svih i nije nekaj na snazi..
kod oranja 539 če se prije zakopat do getirbe neg 540 isto tak i s tanjuračom...
zato misim da sam ipak u pravu.. ;)

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
pa dečki 539 i 540 imaju iste motore....
a 533 ima drugačiju boš pumpu od svih i nije nekaj na snazi..
kod oranja 539 če se prije zakopat do getirbe neg 540 isto tak i s tanjuračom...
zato misim da sam ipak u pravu.. ;)

Druze, govorimo o 540 sa fiat-ovim motorom, na ovom forumu koliko sam ga pretrazivao bas ima takva tema i slike, bos pumpa je na drugoj strani, sav raspored je drugaciji, a za tvoju informaciju dizne na ovom mom su original sa kamiona Zastave Turbo Zete ako znas koje... :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Imam ja doma 540 sa fiatovim motorom i dobro znam što juxi priča, taj je traktor jednostavno nepoderiv i DALEKO bolji od bilo kojeg imt 540 sa rakovičinom mašinom!!!! ;)

S

strongboy

Guest
juxi kaže:
hehe 539 jaci nemoj da se kladimo ovdje :lol: ta razlika u tezini ako je u pitanju traktor sa kabinom nije ni 100 kg !?
juxi...ne mislis valjda da marko hurliman prica o razlici u tezini izmedju 539 bez kabinu i 539 sa kabinom... ovde govorimo o razliku u tezini izmedju 539 i 540.ako je tvoj 540 slican kao i moj u karoseriji,onda je tvoj traktor tezi od 539-ke za nekih 300 kg + - 100kg kad je rec o kabini.a to sto kazes da je to fiatov motor,ok slazem se samo ako je rec o izdrzljivosti-dugotrtajnosti...al kad je rec samo o snazi onda ce motor iste snage(a razlicitog proizvodjaca), postavljen na traktor, sa istom tezinom i istim mjenjacem,u slucaju IMT traktor, onda bi isporucena snaga i ucinak u vucu tereta bio potpuno jednak.medju imt 540 i 542, 539 nema sto traziti kad je rec o oranju ili vuca tereta,niti u jacini hidraulika...539 ima prednosti u smislu okretnosti,ekonomicnosti i....nista drugo.a i vec nabrojeno je diskutabilno.a to sto tvoj 540 ima fiatov motor, to je nebitno jer 40 konja su uvek 40(ili 42 su uvek 42ks)...malo ce se ovaj razgovor rasplivati i ispasce da je pitanje bilo koji je bolji motor...fijatov ili rakovicin ;) a u stvari bilo je dali 539 bolje vuce od 540...
pozz

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
pa normalno da ne pričam o težini traktrora s kabinom ili bez...
pričam u snagi koju traktor ima kod vuče a drugo je što tvoj ima FIAT motor...

S

strongboy

Guest
pa normalno da ne pričam o težini traktrora s kabinom ili bez...
pričam u snagi koju traktor ima kod vuče a drugo je što tvoj ima FIAT motor...
inace moj ima IMR;), a juxi-ev fiatov.ok pozdrav

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
strongboy kaže:
juxi...ne mislis valjda da marko hurliman prica o razlici u tezini izmedju 539 bez kabinu i 539 sa kabinom... ovde govorimo o razliku u tezini izmedju 539 i 540.ako je tvoj 540 slican kao i moj u karoseriji,onda je tvoj traktor tezi od 539-ke za nekih 300 kg + - 100kg

U redu je ljudi, ode ova tema u offside :) samo da kazem, ja sam mislio na traktore sa kabinom i jedan i drugi, razlika je dakle u nekim sitnicama obliku kabine i tako to sto se tice kabine i tezine, a o performansama motora treba otvoriti novu temu i naglabati :) Uglavnom jos jednom ponavljam 540 vuce drljacu sa cetiri krila bez problema...

B

Bobo

Guest
DA, 540 vuce 4 krila bez problema u 2. brzini, dok 539 to ne moze... naravno da ovisi od zemlje do zemlje kako je potanjurano, je li uopce tanjurano. vlaznost, nagib...

Uglavnom, na nekoj normalnoj njivi, s normalnom zemljom koja je dva traga tanjurana vuce 4 krila bez brige.

549 na mojoj laganoj zemlji ima problema s 3 krila jer je vecima mojih njiva vrlo grbava pa uzbrdo na 4 krila u 2. brzini mogu samo sanjati. 539 je tu 3 krila vukao u 1. jedva usporeedbe radi...

Sto se motora tice, Nepoderivi su obadva, kako rakovica, tako i FIAT, s tim da je FIAT preciznije izradjen, pa se kod njega vrlo rijetko pojavljuje curenje ulja na spojevima i tako... Najveca mana IMT 540,542 i 549 je kuciste diferencijala... Masivno je, kao i trube, i iz tog razloga je veca tezina u usporedbi s 539. A koliko je to dobro, toliko je i lose, jer IMT 54x voli kidati konusno tanjurasti par, i kad polomis vec 3. komplet, vec je i kuciste dobilo, i voli puci nosac konusnog zupcanika...

Postoji i lijek ovom problemu, a to je nabavka MF konusno-tanjurastog para koji je bar 15 puta jace izradjen i taj nikad ne puca...

Eto, ukratko ;)

Najnoviji postovi

Na vrh