• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kad smo počeli voziti traktore ?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ah,nevjernici. Ko da je tako tesko voziti traktor po redovima u drugoj sporohodnoj,tu i tamo mrdnuti volan,i pustiti djeda da se okrece na uvratinama... Al se računa!

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
ja sa 2,5. god. pogazio mamu i djedu
dok su me pokušavali skinuti sa traktora

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Neznam kad sam poceo, sa cca 6, 7 godina i to je bilo potjerivanje dok smo kupili bale na livadi, a rekli su mi da sam uvijek sjedio djedu u krilu, sta god on radio s traktorom, rekao mi je da sam najvise volio se voziti kad je kosio ili sijao kukuruz..
Nazalost djed mi je pokojni, a to je covjek od kojeg sam naucio skoro sve sto znam u vezi poljoprivrede, a i opcenito zivota i nikad mi ga nece zamjeniti ni da imam 100 mojih oceva.. :icon_e_sad:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja sam počeo sa nekih 9,10 godina znači 4.razred osnovne dok sam u 6. razredu već počeo samostalno sve raditi i onda sam prvi put orao samostalno.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajd da onda i ja napišem koju...samostalno vozam traktore od početka osnovne škole, znači 1997., to je znači nekih 7 godina starosti, a počeo sam sa 560 i 565, samo zato kaj se kvačilo tiskalo prema napred, na 540 nisam mogao još koju godinu stati na kvačilo jer nisam imao kile :)
To bi bilo več preko 14 godina staža, a kasnije sam vozio bilo koji traktor koji bi mi došao pod ruku :)

Nezaboravna anegdota mi je cjelodnevna tanjranja u proljeće sa starom tipom IMT 560 i 24 diska tanjuračom.
Odvezli bi mi traktor u polje i ja sam samo pičio, a bio sam 10 godian starosti, samo bi svakih 2-3 sata neko došao iz okolnih polja pogledati i doneti mi vode za piće, a ljudi su mislili da traktor sam ide po zemlji jer me nitko živ nije mogao vidjeti među onim blatobranima, a ja sam imao tehniku gledanja kroz prednje malo desno staklo u desni kotač po crti tanjurače, 1. direkt i gas do poda i deri, a prašineeee i tako danima.....to se ne zaboravlja :) :D:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
hehe,ja sam isto tak na 542 pratio desni kotac,cak i po poljskim putevima,jednostavno mi nije drugacije odgovaralo,stvar navike! Al kad sam ubrzo poceo voziti po cestama,onda se sve unormalilo.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
E dečki - ima jedna teta koja vas šiša - ja se sedamdeset sedme udala - a traktor već naveliko vozila - tamo,od neke sedamdeset i treće dečeci.Prošloga stojeća.Ilitiga bar 41 godinu ja ganjam traktore.
Johabice možde dečke i šišaš ali ja od 17 ,03,1974 imam potvrdu za upravljanje traktorom znači crnjak ne računam :(rofl):

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa naravno kad si ti stari deda - da ja imam tolko godina,,hehe....a šta sada veliš,a?

A odkad imaš vozačku za auto?Valjda isto ko i za traktor?ja sam za traktor dobila kad i za auto - tek osamdeset druge.

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
20140322_170810.jpg
za one koji nevjeruju imam i video ali neznam staviti
kao ovaj smoto sam i ja bio star kad sam poćeo 1991g

Posljednje uređivanje:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Hehehe i kod mene bila takva situacija,pratim desni kotač koji ide po rubu puta/ceste :(giggle):

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam poceo 95 na 96 tad smo se vratili poslje rata pa se pocelo cistit i uredivat i kosnja je bila prvi poso s traktorom i od onda pomalo svi ostali poslovi s traktorom tad sam bio muz s navrsenih 7 god!!

Žuti org

Član
Tu od
19 Svi 2012
Poruka
232
ja se ne sječam kad sam počel pravit pizdarije na traktoru,navodno sam ursusa 335 spustil nekam prema provaliji i spasil me hidraulik koji se zapiknul u panj,a 90. sa 8 god. na novom imt 539 starom par dana sam presavinul ključ paljena jer nikak nisam mogel pogodit ler tih dana sam i kup (stog) sijena prevrnul sa njim,znači oko 25 god minimalno se kurčim na traktoru

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
No,a šta,mene je jedna pedeset godina stara kruška zaustavila da se nisam otpeljala do potoka - onda su me stigli svi - i mama i tata i brat - koji su trčali zamno m i vikali - stani,stani,stani....Bih ja bila stala da sam znala kako.Zapravo sam znala,ali mi noga za Ursusov kuplung nije bila dosta jaka.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kad sam učil susjede voziti traktor (naravno svi su bili puno stariji ) Ursus ili Zetor vozili su samo na nožni gas kad je bila frka samo sam vikal diži noge i traktor je stal a kad su bile vozačice lijepo je bilo čuti DIŽI NOGE :icon_fU:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Daj @željkič,ta sa - diži noge - kod mene nebi prošlo - kad je mene moj muž učio voziti auto,prije nego sam krenula u autoškolu,peljali se mi,ja morala zakočiti - jedna noga na gasu maksimum,jedna na kočnici.Ništ pošteno žensko ne diže samo zato što mu se veli - điži.:icon_weed:

Tu od
17 Lip 2009
Poruka
174
Ja sam poceo 1986-87 sa 4 godine Zetor 2511 od moga
djeda u sprohodnoj sam vozio a stricevi i djed su razbacivali
Dzubar.
Imam zmigavac od tog Zetora nasao ga moj djed poslije rata
u zemlji dok je citio rusevine....Volim se sijetiti svakog tog
trena

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Ajde da se i ja pohvalim malo... Na traktoru sam od kad znam za sebe... pocel sam jako rano kao klinac tamo '95, sa tatom, djedom, stricom ili susjedom na nekim prdacima. A onda sam kasnije zasjeo u jedan veci traktor i odtad se rodila ljubav prema traktorima. Samostalno sam poceo na njemu raditi jos u osnovnoj skoli, 7-8 razred. Iako je bilo ilegalno voziti se po cestama tada, nema veze. Sad mi je 23 godine i jos sam ludji za traktorima, priključcima, kombajnima i slicnoj masineriji. ;)

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
evo i ja teram traktore vec godinama, poceo sam isto relativno mali, sjecam se da je to bilo drzanje volana dok se traktor vuko u sporoj brzini, a stari, tetak i djed su tovarili sjeno... koliko sam godina imao, neznam, ali znam da nisam mogao stisnuti kvacilo nego bi tetak ili stari uskocili i zaustavili traktor ako je trebalo, a kasnije je to sve krenilo samo od se, svake godine sam prelazio na zahtjevniji prikljucak, dok nisam poceo sam orati, tamo negdje prvi-drugi razred srednje skole i to je to, ovo poslije do 27-e godine su samo finese! :)

Najnoviji postovi

Na vrh