• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kako otjerati kos-a

Sasa19

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
12
Pozz!

Koji je dobar način za otjerat kosa iz vrtla..dolazi mi svako malo i nema šta ne jede:) samo čekam kad će mi i frižider počet otvarat :icon_eek:

Mislim se mozda napravit neko malo strašilo ali sve mi se čini da to neće baš upalit..pa ako imate vi kakva iskustva s tim?

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Kosevi većinom jedu crviće,kišne gliste ,voće ali tako lijepo pjevaju da bi im oprostio sve nepodopštine.Probaj mu ostaviti nekakve druge hrane da ne dira vrt.Jesi siguran da se radi o kosu,on je crne boje,srednje veličine i nije štetočina već vrlo korisna ptica.Čvorci su prava opasnost ali oni dolaze u jatima i gdje oni slete tu ne ostaje ništa.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako ha uhvatiš pošalješ ga meni , kos ne jede mrkvu i grašak , a naročito blitvu

Sasa19

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
12
da, kos je..već ga znamo svi u susjedstvu :) i prijatelj mi nije vjerovao da mi jede pomu ali na svoje oči samo vidia..znači doskakuta do pome i ćoka..također i sadnice od pome, listove od rotkvice i cikle..jede on i crve i gusjenice ali očito je priša na vegansku prehranu ;)
dobra ideja..mogao bi probati to sa hranom..neku kućicu mu napravit pa nek se gozbi do mile volje samo da vrt ne dira ;)

p.s hehe šaljem ga city expressom :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Sasa19
Pusti ptice neka ti pjevaju i naka te vesele,
vidi moje ptiće na klijeti u vinogradu

Prije par tjedana:

Ovo je od jučer poslije podne, malo sam se popentrao da ih snimim, vire im kljunovi, tiskaju se u gnijezdu :)

Sasa19

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
12
svaka čast! iskreno ne smeta mi, dapače, draže mi je da je življe u vrtu ali pitanje je kako postić konsenzus s njim..meni pome a njemu gliste ;)

p.s ptičarka ne dolazi u obzir..ne tribaju mi krvave pome ;)

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Vi Bosanci bi samo nesto klali, tako ti i komsija kaze na onoj temi o tvoru - gvozdja za lisicu :)
Kod nas se i poticaji dobivaju ako imas stanista nekih vrsta na parceli.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Kako bi zaklo svinju ili ovcu kad nemes ucmekat pticu....Kad je stetocina nemas sta razmisljat,pa bio to tvor,lasca,kobac ili u tvom slucaju kos

sduspara

Član
Tu od
30 Sij 2010
Poruka
118
Veseljak

Ja sam ptica crna, a žut mi je nos
svako dijete zna da se zovem kos.
Veselo ja zviždim po grani hoj, hoj
šumicom se ori gromki zvižduk moj.
Čitati vam ne znam, ali nisam glup,
zato dobro skačem povazdan cup cup.
Oko trnja skačem bez čizmica bos,
eto tako živi frulaš crni kos.
(Zlatko Špoljar)

Sasa19

Novi član
Tu od
23 Lis 2015
Poruka
12
Veseljak

Ja sam ptica crna, a žut mi je nos
svako dijete zna da se zovem kos.
Veselo ja zviždim po grani hoj, hoj
šumicom se ori gromki zvižduk moj.
Čitati vam ne znam, ali nisam glup,
zato dobro skačem povazdan cup cup.
Oko trnja skačem bez čizmica bos,
eto tako živi frulaš crni kos.
(Zlatko Špoljar)

također volim Saši jest blitvine listine,
a što mu razvalim pome, e to nisu istine :)

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Najvece stetocine su ljudi i stakori...

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Redoviti posjetitelj mojega voćnjaka.

Prilozi

• WP_20160603_15_49_54_Pro[1].jpg
    WP_20160603_15_49_54_Pro[1].jpg
    80.4 KB · Pregleda: 84

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Pametan ti je on, odnosno ona (ima žuti kljun).
Održava voćnjak kaj bi na jesen feštal, :icon_wink: ali ju ove godine zaribal mraz. :(envy):

Najnoviji postovi

Na vrh