Zanimljiva mi je ova tvoja situacija. Režeš u šumi i u sve pokupiš i u prikolicu. A potom ponovo i kod kuće režeš. 2 puta rezanje i sigurno možeš kod kuće sam odraditi da ti niko ne pomaže, kao kad cijelo stablo režeš. Sigurno cikularom možeš sam rezati da ti niko ne pomaže, i tako brže.Drva se dovedu do garaze i onda ide cijepanje i piljenje, a ručno ne može nikako but brže nego na cjepac...moze mozda prvih sat vremena al ne cijeli dan
Svako ima svoje mišljenje i neka tako i bude.Ja prvo rušim u šumi i onda nakrcam drva u prikolicu u metricama, jednom ulovim drvo koje je u komadu dok ti za istu količinu hvataš 3 komada, vozim iz šume veću količinu jer imam manje šupljina metrice su složene nisu nabacane, prikolica ima kipu ne trebam na ruke iskrcat, drva ostanu na kupu, nakon toga ide cijepanje, opet jednom hvatam drvo dok ti 3 puta, a i brže je cijepat metrice nego kratke, i nakon toga ide cirkular ko pjesma, malo troši nafte malo drva, kičma ne pati i da sve odradim sam, sve ovo mogu radit i u šumi ali mi se neda ja volim da su drva prvo vani a onda se pomalo zajebavam kad me dođe volja.
Evolucija je čudo
NIje to natezanje nego mi pojasni da i ja tako radim da bude i meni lakše. Òčito radim pogrešno ako trupac siječem na furke. Samo mi reci šta mi je potrebno od alata i kako da radim (po mogučnosti da vidim alat i opremu kakva je). Recimo za stabla prečnika od 60 cm, sa zapadne strane , nadmorske visine između 500 i 800metara, koja nisu cjepka. A bio bi i zahvalan u kalkulaciji koliko sam to uštedio na gorivu, kao i na vremenu rada. Stavi i kalkulaciju za one koji imaju duplo brže i bolje pile od mojih, jer oni jednim rezervoarom sijeku 5m na furke ( ja to radim sa dva rezervara).Neda mi se natezat sa tobom, ljudi neka sami procjene sta je lakse i brže...ti i tako nećeš priznat i da ti se matematički dokaže