• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika IMT

Nikola 549

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
4
Pozdrav kolege, na traktoru imam 2 para hidrauličnih izvoda (ukupno 4) a nemam cev za kipovanje, e sad, da li ja mogu da kipujem prikolicu sa jednovodnim crevom (Fak Loznica) da povežem na jedan od tih izvoda i da kipujem prikolicu?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,815
Jedan od izvoda, kad digneš ručicu diže prikolicu, a kad spustiše istu ručicu vraća ulje!
Ako nemaš to onda slijedi kemijanje
Ali traktor mora imati to

Nikola 549

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
4
Imam dve rucke od po dva para, jedna rucka gore diže, dole spusta, pa pitam da li ce vracati na taj koji izlazi ulje isti kad kipujem i da li moze posto nema kip crevo

Posljednje uređivanje od moderatora:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,815
Na ovo nije jednostavno odgovoriti.
Radi li se o jednoradnom cilindru, ima li samo jedno crijevo?

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,404
Pa gdje uštekaš tu će i vratiti, na jednu stranu ručke digneš prikolicu, u kontra stranu ručke se vrati prikolica dolje

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,815
Ne poznajem hidrauličnu instalaciju na tom traktoru!
Moj ima 3 ručice!
- jedna za hidrauliku gdje, kad se spusti dignuta ručica, težina vraća cilindar
- druge dvije mogu pomicati npr. malčer lijevo - desno ili okretati plug

Nikola 549

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
4
Na ovo nije jednostavno odgovoriti.
Radi li se o jednoradnom cilindru, ima li samo jedno crijevo?
Na prikolici je jedno crevo za kipu, a imam 4 izvoda hidraulike tojest dva para i dve rucke u kabini, nemam kip crevo

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,665
Kad pomjeriš ručicu malo u kontra smjeru od kojeg su kipao ulje će se vratiti kroz cijev i razvodnik. Ne treba gurati ručicu skroz do kraja jer onda počne nabijati pritisak u drugi priključak od istog para. Evo ovakav razvodnik imam ja i mogu kipati ili pomjerati cilindre na bilo koji izlaz. Ako mogu ja sa tom jeftinjarom onda može i svaki drugi traktor.https://www.rositeh.hr/hidraulicni-ventil-3xp40-razsireni

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,257
Ne poznajem hidrauličnu instalaciju na tom traktoru!
Moj ima 3 ručice!
- jedna za hidrauliku gdje, kad se spusti dignuta ručica, težina vraća cilindar
- druge dvije mogu pomicati npr. malčer lijevo - desno ili okretati plug
A koliko izvoda hidraulike imaš

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,408
Problem je da kad spušta, pumpa radi na iberdruk ventilu ako razvodnik nije 1-radni.
Nekad davno, dok sam spuštal bunker na beraču, gasil sam traktor radi toga.

Zapravo, ne znamo o kakvom se traktoru odnosno razvodniku na njemu, radi, pa ova rasprava nema puno smisla.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,665
Ja na sličnom traktoru (U445) radim bez da gasim , samo je bitno ne stiskati ručicu do kraja u drugi smjer i ide bez problema, na sva 4 para.

Nikola 549

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
4
Na Tafe 45/IMT 549.3 DI 4WD je to... A ima razvodnik dole kod sedišta

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh