Decki moji... Sistem kocenja na IMT-ima i zmajevima je dobro zamisljen sto se tice hidraulicne strane... isto razdjelnik imas, pa obadva jednako koce, sve je super, samo su zaznuli mehanicki dio, tj na koji princip pakne koce, tj kako se sire... To je zlo nad zlima i tko ima takve kocnice da rade, nece dugo
IMT 558 ima isti sistem kocenja, samo je sve mehanika i opet rade mjesec dva i gotovo... kao da ih ni nema. stelaj, dotezi, mrdaj ovo, mrdaj ono, NISTA ne pomaze.
Vidio sam na vise traktora kako su ljudi stavili kocioni cilindar na sistem rucne kocnice i taj sistem radi kao lud, Nikad greske (iako rucna kocnica nije za velika opterecenja zamisljen) koci bolje nego ove kad su nove. istina, nema tu nadzora lijevi, desni kotac, al se staje sigurno
I ja na kombajnu imam iste takve kocnice s kuglicama (tko ih izmislio, sad bih ga natero da ih pojede) i lijeva koci kao luda, dok na desnoj iako koci, pod papucicom osjetim neke cudne radnje... Sve sumnjam da se voda zavukla i da je kojecega unutra pohrdjalo... uopce me ne bi cudilo.
Mali savjet: kad god rastavljate kocnice na 560 i slicnim traktorima, obavezno kupiti finu grafitnu mast i namazati kuglice i sjedista kuglica, jer ce kocnice duze vremena biti ispravne i SVAKAKO zastiti cilindre od vode, jer znaju pohrdjati i zapeci.