• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji je ovo motor?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,374
Pozdrav svima trenutno iz Crikvenice, 🏖

Moderator može obrisati ovu temu, da kao takva trajno ne zauzima memoriju foruma, neka memorije ostane za nešto pametnije i korisnije.

Pomogli ste mi da saznam i naučim nešto novo. Nemam namjeru taj motor kompletirati i pokrenuti u život, ali ga u narednom vremenu budem rastavio na proste faktore i malo proučio. Moram povremeno nešto razmontirati 🙃😉
Hvala svima 👍🥂

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,972
@plus tak lepo, osposobil si centralno i onda pobegel na Jadran guzicu grijati (y)

Onakav sa kvadratnim cilindrom imam i ja.
Skinut je sa mješalice jer se rezervar raspal pa je gazda ugradil motor na struju....

Drugačiji je reduktor.
Uglavnom, klipan je unutra 42, cilindar i glava ne paše na blokove Tomos, dalo bi se upasati ali nikad do toga nismo došli.
Proizvođač je DMB ili ti 21 maj, delova nema pa možda bolje da je ostal tam gde je uzet, ali prihvati izazov i probaj ga barem nek se još jednom nakašlja.
Tak sam i ja ovog svog složil i uskladištil, a vozil nebu nikad.

Ostal je dio naljepnice pa vidimo i broj okretaja i kilovate koje je isporučival.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,374
@MUHA taj "vuglasti motor" bi mogao imati više snage, od ovog "meni nepoznatog".
Budem ja prvom prilikom skinuo glavu cilindra da mogu s šublerom izmjeriti, pa podijelim informacije.

((Na more (do kuma) sam ja sve protekle godine jako malo kretao planski. Uglavnom je to bila odluka "na mah", idemo - idemo i po gasu. 🙂 Vrijeme je bilo prelijepo, 24 stupnja, hrabriji ljudi od mene se kupaju u moru i moja supruga se kupala dva dana... Crikvenica, Bribir i Novi Vinodolski smo obišli, imamo mi tu jako drage ljude i uspomene... ))

O centralnom grijanju smo malo obnovili priče u marini za jahte u Novom, ima i tamo znalaca i majstora za to 😉😇

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,930
Pozdravi, molim te, jednog dragog nam prijatelja, dok ga vidiš (y)

Najnoviji postovi

Na vrh