• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

koji kombajn kupiti

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
164
Dečki može savijet

Nikada nisam imao kombajn, a imam u planu nabaviti našto, da nije nešto veliko i preskupo,znači za svoje potrebe, jer kod mene je takvo stanje da ljudi koji se bave uslužnim kombajniranjem imaju po više kombajna i zna se ko su čije mušterije, tako da ne razmišljam o nekakvim uslugama.
Jučer sam slučajno naišao, čovjek ima fahr-a 1002 ostao sam iznenađen kad sam ga vidio,stvarno je u besprijekornom stanju. ima 3m žitni adapter i 4 reda kukuruzni obični, kombajn nije niti na jednom mjestu izvijan niti stuljen,kaže da kak je kod njega nikada ga nije kiša uhvatila, vidi se da je boja originalna, samo je kukuruzni heder prefarban, na satu ima 2900 sati i dobru kabinu, onu sa jednim velikim staklom naprijed.
Nisam ga detaljno pregledao kakvo je stanje unutra, za to bih ipak trebao povesti nekoga sa iskustvom.

Čovjek bi ga prodao, ali ne zna ni sam koliko ga točno cijeniti, pa da pitam vas od koje do koje god. su se proizvodili, koliko je neka realna cijena sa obadva adaptera i jel bi on mogao raditi kod mene godišnje oko 70 rali, pola kukuruza - pola žita?
Najviše me zanima jel nije slab za kukuruzni adapter i dal je 11000 eura previše za to s obzirom u kakvom je stanju?

Hvala!
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
pa 11 000 mi se čini dosta za takav kombajn radi godina negdje oko 9500 je neka realna cijena da nije previsoka a da nije preniska a po mojem iskustvu ja sam imao fahr m1000 i radio je super to je isti kombajn sve isto samo kaj je m1002 nešto noviji. ja nisam radio kukuruz s njim al to je 6 cilindara motor moral bi ič u kukuruzu. dok sam vršio žito bez i jednog jedinog kvara 5 godina dok nisam zakačio s zadnjim trapom u panj koji je bio umjesto međe i tu sam ga malo trap sjebao to sam složio i tako sam ga prodao inače dobri su ti kombajni nebi ga prodao da sam imao više posla pa su mi 2 kombajna bila nepotrebna. za 70 rali bi morao vršit svakak a čovjek kojem sam ga prodao je ugradio adapter od classa nekog 4 reda i piči po kukuruzu s njim sam tak jedino mora sporije iči nije uskladio okretaje adaptera za kukuruz pa zato inače kaže da ga vrši ko lud pa po tom mislim da bi išao u kukuruzu dok sam za žito uvjeren da se igra s 3 metra
 

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
dečki , trebam savjet!
kolega mi nudi svog zmaja 132 rm 87 god. za 5000E sa rezervnim djelovima i kombajn je u super stanju nije nikad vršio kukuruz samo žitarice, jeli to puno?
čak daje mi mogučnost da vršim i njegovim mušterijama jer on više se neče time baviti .
 

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
969
vimi kaže:
dečki , trebam savjet!
kolega mi nudi svog zmaja 132 rm 87 god. za 5000E sa rezervnim djelovima i kombajn je u super stanju nije nikad vršio kukuruz samo žitarice, jeli to puno?
čak daje mi mogučnost da vršim i njegovim mušterijama jer on više se neče time baviti .
heh,zavisi,kod nas je jedan 142 kupljen za 4000€ (pred sezonu)i još 1000 stavljena gore i sad radi ko urica :mrgreen:
 
B

Bobo

Guest
Ja imam zmaja 132RM iz 1981.g. kojeg sam platio 23000Kn i do sad me izasao 27215kn s tim da imam kompletnu garnituru remenja za njega u rezervi a 80% lanaca sam zamjenio na njemu)i kombajn je sad u savrsenom radnom stanju.

Za 5000€, ako imas srece mozes naici na solidan 142 sa zitnim i kukuruznim hederima, a bez kukuruznog ces kad tad naici na takav... Kolegi reci da trazi previse novaca za svoj kombajn... Koje sve rezervne djelove ima? Pun je oglasnik zmajeva 133 za 20 000Kn i to 90+ godiste, pa nadji jedan koji ti je blizu i u njega ulozi jos nesto novca i bit ce u vrlo dobrom stanju, ako ne i u odlicnom...

Taj kombajn jednostavno ne vrijedi te novce...
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh