• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji kombajn kupiti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na kilu vrijedi toliko...ali nema papire.
Obratiti pozornost na zupčanike u prednjim reduktorima. Znam da ih je susjed išel kuovat u Županju...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Najbolje kontaktoraj kolegi Ivanz,čini mi se da ima nešto takvoga;)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Najradije bi uzeo fahra. Ovo samo gledam onak usputno. Idem danas vidjeti jednog m1000. Več sam pisao p njemu. To je motor šestak ali u priči sa jednim pa mi kaže da oni imaju problema sa šestim klipom. Da oče zaribati. U čemu je problem ako tko zna ? I kao da je dosta visok pa nije za moje pomalo brdovite terene ?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Oznaka motora je 911/9. Od čega je to motor ? I koliko konja ? Gazda tvrdi da je 130 konja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Čudna oznaka 911/9...da nije od Porsche-a 911??? :hahah:
Motor koji bi najvjerojatnije mogel biti nutra je Deutz F6L912.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Daj nije motor od torpeda ?
Par remenica nije u centru ali najveći problem mi izgleda remenica varijatora. Pod punim gasom se miče cijeli nosač lijevo desno i malo vibrira a koliko sam se raspitao tu remenicu teško da ima za kupiti tak da sam na vagi.
Znam da sam dosadan sa pitanjima i da niko nebi htio biti, kao odgovoran za nešta ako nebu valjalo poslje kupnje, mada bi bilo glupo nekom bilo šta nabijati na nos. Svaki dobronamjeran savjet je dobrodošao. Sad Beč ipak znam malo više nego prije par dana. Neki dan nisam uopće znao gdje i šta pogledati. Sad je to već malo bistrije. Opet kažem, svaka dobronamjerna sugestija ili savjet je dobro došao.
U priči sa jednim dečkom koji ima takav kombajn oko motora. Ako je to motor 90 konja problem je taj što oni imaju tanke klipnjače pa pucaju. Nema pravila koja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Koliko znam, Torpedo je imal iste oznake motora kao i Deutz, osim za motor BF4L912, kojeg Deutz nije imal (4 cilindra turbo).

EDIT:
Ne vidim zakaj bi bil dosadan. Forum i služi razmjeni znanja i iskustava (osim i gubljenju vremena :hahah:)
Nemam iskustva s kombajnima, ali znam ponekaj, ponekaj sam susjedim pomagal krpati...
Mislm da je motor najmanji problem, jer ih ima rabljenih.
Prije da je problem s ostalim sijelovima, poput varijatora i sl, ali nek iskusniji reku više.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ovaj nema turbo i ima 6 cilindara. Budem postavio sliku čim ju dobijem jer nisam ja slikao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na desnoj strani bloka motora Deutz (pa i Torpedo) je obično imal pločice s osnovnim podatcima.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ak je orginal motor onda 90 odnosno 92 konja.kolegi su na original motoru popucali jednu sezonu remeni pa je zaribal 5 cilindar, majstori su mu stavili polovni sklop bez pregleda klipnjače i ležaja pa mu se drugu sezonu otpustila klipnjača i razjebala sve. To je motor ko i na torpedu 90.Onda je kupil drugi kombajn za djelove u kojem je bil reparirani jači motor od kamiona/valjka uglavnom od nečeg drugog i stim nije bilo problema.kombajn je malo višlji al i kod nas nisu ravnice a nije se nigdje prevrnul.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ma to je onda taj od 90 konja ili 100 kako ga tko vodi. Pričao sam sa jednom dečkom koji ima isto taj kombajn i popravlja motore. Motor F6L 913 je 130 konja i taj je dobar. Ovaj 912 kaže da ima tanke klipnjače i da one pucaju. Još jednog sam pitao isto mu je provirila klipnjača. Klipnjača od tog slabijeg je teška negdje oko 1000 gr a od 913 oko 1800 gr. Ima taj gazda još jedan motor u rezervi stoji tamo pod nadstrešnicom. Možda je taj jači pa je pobrkao koji je koji. Ma neznam više. Upitni su i neki dijelovi za taj stroj tak da najvjerojatnije odustajem od toga kombajna, barem za sad, iako mi je iskreno žao što zbog toga.
Kaže taj dečko da varijatora najvjerojatnije nema za kupiti a ako bi i našao se pitanje je isplativosti kupnje.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Tražim ga. Najradije bi njega. Rijetko koji ima da je u normalnom stanju. Ovih dana budem pogledao jednog u Čazmi. Neki dan sam prolazio tuda ali nisam znao da se tu prodaje.

Najnoviji postovi

Na vrh