• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji su ovo korovi i kako/kada/s cime ih suzbiti???

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
preslica, žabjak, sitevi razni...
uglavnom tipična flora kiselo-močvarnog staništa...i puste zemljurine...
jedino totalni herbicidi pomažu, s tim da preslicu i sit niti oni ne ubiju..

JOSIPDOLAC

Član
Tu od
30 Srp 2014
Poruka
141
Ja preporučam pljevljenje , čupanje korova sa korjenom i iznesite ga van iz njive , sada ćete to lako obaviti pošto je tlo mokro . Ubuduće nedajte korovima da rastu na vrijeme kopajte ili frezajte .

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Ova mi zemlja lići na moju s kojom sam se mučila više od deset godina. Ako je mokro ne valja, ako je suho još gore. Utrošili smo tone konjskog gnoja i sve uzalud. Struktura se popravila malo pa ništa. A korovi rastu i jedino motika pomaže. Samo neznam jel gore kopati suhu ili mokru zemlju. Na kraju smo posadili šparoge i to u široke razmake pa malčer odradi veći dio posla.

Najnoviji postovi

Na vrh