• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krava ne mokri

edmondo

Novi član
Tu od
10 Tra 2015
Poruka
21
Pozdrav svima
Imam problem sa kravom.
Prije 8 dana je tokom paše jela šogolj( tako se kaže kod nas), otpad od pečenja rakije( KOM koji je ispečen).
Od tad ima problema sa mokrenjem, jednom dnevno( u 24 sata), izmokri nesto malo.
Jede normalno preživa, ne pije vodu (na pojilicu).
Balega manje, tvrdo

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,932
Moje kokoši su pojele više šukara otpada iz kotla pa im nije ništa.

To ti je zdravstveno ispravno, samo što je malo manji ph. Znači ima kiseline.

Evo ti link gdje opisuju postupak od grožđa. Hrane krave i s otpadom od destilacije i s otpadom od proizvodnje vina i kažu da je zdravstveno ispravno. Mislim pogotovo nakon destilacije nema šta biti neispravno s time.

edmondo

Novi član
Tu od
10 Tra 2015
Poruka
21
U redu.
Ali kako smanjiti tu kiselinu i da se vrati na prvobitno stanje?
Jer, to traje evo vec punih 8 dana.
Popije besto tečni , samo na prevaru u mulju(napoju)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,932
Zovi veterinara. Ne kažem da je do kiseline. Niti imam iskustva s kravama. Samo ti govorim sastav koma i da ne vjerujem da je od njega.

Može jedino biti od previše njega pa da je kiselina imala neki nepovoljan učinak. Ali destilirana komina sama po sebi nije štetna.

Malo sam pogledao po netu I kažu da krave mogu patiti od kiseline zbog previše ugljikohidrata iz ječma i pšenice npr. I da im se u tom slučaju daju probiotici za krave. Sad ne znam jel to to. Najbolje da zoveš veterinara.

A kiselinu u komini ako je do toga možeš ubuduće rješavati s vapnom ili sodom bikarbonom. Kad otvoriš kotao nakon pečenja ubaci unutra sode bikarbone, promiješaj i tek onda isipaj iz kotla.

edmondo

Novi član
Tu od
10 Tra 2015
Poruka
21
veterinar je bio juče i dao joj neke 3 ili 4 injekcije.
U roku pola sata se je dobro izmokrila..
I od tada evo 24 sata nikako, ni kapi
Probacu sodu bikarbonu

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,932

Ako će ti šta pomoći. Ako je uopće to to

Najnoviji postovi

Na vrh