• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji traktori su najnestabilniji

Kukuruz

Član
Tu od
4 Srp 2013
Poruka
89
prevrnuo se traktor i usmrtio 85-godišnjeg vozača..Bog mu dao pokoj.

Rijetko vidim u naslovima o kojem traktoru se radi? Mene zanima ima li kakva statistika koji traktori su najnestabilniji , kakva su vaša iskustva sa prevrtanjem traktora. Ovo pitam, jer prevrtanje traktora kod nas je postala normalna pojava.A možda bi i stabilnost imala ulogu u odabiru koji traktor kupiti.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,918
Mislim da ovdje veću ulogu imaju godine vozača traktora nego stabilnost. Koliko sam uspio primijetiti većinom su to stariji ljudi kojima se događaju nesreće.
Imam doma takav slučaj(otac), jednostavno više nije za bilo kakav ozbiljan posao. Godine su rekle svoje i nema dalje. Nema dugo je lupio čovijeku auto sa traktorom u dvorištu, kaže da ga nije vidio. Teško je ne vidjet auto koji stoji osim ako imaš ozbiljnijih problema sa vidom, a on ih ima.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
Stabilnost je samo jedna od karakteristika traktora. U brdskim krajevima je obično na prvim mjestima zahtjeva koje traktor treba zadovoljiti, a u ravničarskim je na kraju liste (ako se uopće razmatra.
Najvažnije je traktor dobro upoznati i na kritičnim mjestima jako polako. Brzina i nepromišljenost su često veće opasnosti od nestabilnosti traktora.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,643
Ko hoće stabilniji traktor onda treba samo okrenuti zadnje feluge i eto ga stabilan traktor.

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
hmm, oni stari rusi su po meni jako nestabilni , stariji zetori ...u biti svi povišeniji traktori koji su rađeni za ravničarski dio su na brdovitijim krajevima nestabilni.
Meni je jako bitna bila stabilnost pri kupnji pa sam se opet prevrnuo...iako na toj brini bi i tenk na bok legao

Najnoviji postovi

Na vrh