• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koke nosilice (crvene)

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Nažalost moje new hampshire koje sam imao cca 35-40 su nastradale od psa lutalica i sada moram kupiti nove kokoši. Zanima me koke nosilice koje se koriste u kavezima da li mogu dobro nositi jaja u domaćoj proizvodnji, ono vani kao sve ostale kokoši

Sent from my iPhone using Tapatalk

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Mogu samo što je poželjno davati im jedan dio smjese za nesilice. To je kokoš napravljena da daje jaja pod određenim uvjetima a ti svakako nisu da hodaju po vani. To je kao kad bi pudlicu svezao na lanac da čuva kuću. Tako ima puno boljih kokoši za običan uzgoj oko kuće od njih. Ja imam mađarske nesilice harco ( vidi temu) i super sam zadovoljan. Kolko koka tolko jaja. Rijetko koji dan da omanu , a nisu uopće smjesu vidle nego samo kuruzu, ječem , suncokret i to sve nemljeveno. Još im dajem ostatke od ručka kao i suhi kruh i ljusku. Susjeda ima crvene nesilice puštene po vani i ne nesu ni pola kao moje a stalno ima s njima problema.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
ma prijatelju to je teško nabaviti u mom mjestu, ja sam jedini imao new hampshire ostalo mi je 6 kokica živo i sada trebam naći pjetla da vratim svoju pasminu. Ne znam sta da radim [emoji848]

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ja sam prije jedno dvije godine imao pjetla i dvije koke , a kupio sam ih na sajmu od nekog uzgajivača . Donio ih ja kuči i pustio među svoje vani , Nije prošlop par dana i krepali svi . Poslije sam čuo da ih je ovaj držo u volijeri pod staklenim zvonom na posebnoj hrani. Zadnje što sam vidio da se prodaju na njuškalu po sto kuna komad.

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Našao sam leghorn 4.5 mj starosti, sta mislite o njina

Na vrh