Probat ću im promjeniti malo ishranu. I te vruće vode. Od 30 koka imam hajde nekih 5 horoza jednog starijeg i par mladih. Imam cirka 15tak nesilica, ostalo mi je raznih vrsta. Nesto susexa, shamo. I nekih vrsta i ne znam koje su dobio na proljeće nekih 10tak pilića pa je bilo raznih vrsta.. uglavnom ako bude sve kako treba, bez svjetla bi se trebao nadati barem 5 komada jaja u prosjeku...Ja svojima bar jednom dnevno nosim vruće vode,jedu kukuruz i zob(pšenice trenutno nemam ali trazim pa kad kupim i nju cu miješat) ,ako ima kakvog otpada iz kuhinje donesem im,ako uspijem nac gdje kakve trave nakosim im i donesem i puštam ih po dvorištu na ispašu ali to je sve dosta slabo i trave skoro da i nema i evo 40 komada i bude 10-12 jaja u prosjeku, nije toliko ekstra ali nije ni loše, bilo bi dobro još da im stavim svijetlo u kokošinjac da im produzim dan al trenutno nemam kak provuc struju
Počele su da nesu prije mjesec dana, imam 2 pijetla Marans, i 2 Talijana. Zadovoljan sam nešenjem trenutno. Neki dan sam nabavio i patuljaste cvrke koke 2 para. Nisam ih do sada nikad držao, kažu da snesu 15 jaja i odma se naleguKoje rase imas, meni je pijetao amrok i skoro svi su na njega povukli makar bojom tako da mislim nece pronijeti prije sedam mjeseci navrsenih, da je pijetao lehorn ili tslijan pronijele bi ranije- moje iskustvo
Počele su i prije proljeća. Heheheh. Ovih dana 5 do 8 jaja svaki dan. Tako da sam zadovoljan. Bez rasvjete. Al jesam ubacio mlaku vodu ujutro. I malo promjenio hranu..Nista bez titranja oko kokosi. Znaci smjesica za nesilice, mlaka vodica vise puta dnevno, pa namoceni suhi kruh u toplu vodu, pa otpad od salate, kupusa, i drugog zelenja, lampa odnosno rasvjeta da produljis dan, dobro utopljen i izoliran kokosinjac, pa vitaminceki i kostovit, pa suncokret itd. Kad sve to probas eto i proljeca pa ce i same prenesti.
Kod tebe bukvalno smanjile jajaZadnjih 2 tjedan trece ovakvo jaje.Prije toga u mjesec dana jedno.Pretpostavka je da jedna kokos nosi neredovito i mala jaja.
A prate i one ekonomsku situacijuTo su inflacijska jaja Za 20 kuna dobiješ ovakvih 20 sitnih.