M
MOCO
Guest
kod mene prinos zrno/m2 :blackeye
Mi smo brali ovaj tjedan B23 i Y12 prinos od 3200-4700kg/ral ili 5500-8200kg/ha.. A ukupni prosjek je 3800kg/ral ili 6600kg/ha.
U jesen je bilo 100kg Uree i 150kg 7-20-30, u predsjetvenoj 250kg 15-15-15 i 160kg Uree po rali..
Koommaaa
Isto smo bacili gnojiva kao da smo se dogovorili samo sto sam ja u predsjetvenoj iso sa 200kg/kj 15ice.
Pioneer definitivno nece vise biti jedina sorta na mojim zemljama.
ima se,,moze se,,ja to sipam na hektar,,cist dovoljno u normalnim godinama,,ova se ne racuna,,,to su extremi,,
Otkupna cijena kukuruza (ovogodišnji) sa 13 % vlage - 1,70 kn/kg.
Što mislite o ovoj cijeni, dobra ili ...?
Ispravak netočnog navoda: otkupna cijena kukuruza je 1,35 kn. Premalo.
evo upravo se vratih s berbe, pa da podjelim s vama zaključak. jučer brao istu sortu BC blizu parcele gdje i danas, te sam s tri reda punio bunker. danas velika priprema.. po dvije prikolice s svake strane parcele..da sipam tri reda...kad ono...čorak..s četiri reda bunker nije bio kao jučer s tri reda.. razlog..gazda sijao običnom olt sijačicom s rupama 10, sitno plosnato zrno, pa vidio da jako troši te na drugoj parceli stavio 9..i normalno za BC odgovara rijeđi sklop..
suma sumarom na perceli od 1 rali izgubio 2000 kn, a da mo je netko pneum. posijao platio bi 200 kn. zaključak za berbu ove godine tko ima rijeđi sklop taj ima i kukuruz bez obzira na sortu.
Evo kako to kod nas ide...Do sada je palo 15 jutara,planiramo bar 30 skinut.Prošle godine je bilo 40 jutara bez ijednog kvara. Ove sezone samo lijeva guma na beraču se razletila,popucale žice.MITAS 6 platana.Zamijenili ju sa MITAS 8 platana,vanjska i zračnica 820 kn..