• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Žena pričala sa tetom malo prije i sad kao nije još cjepivo počelo djelovat.
Pa kolko onda treba da počme djelovat?
O čemu ti to pričaš ? Ako je tako onda je to već problem.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
sjećam se, deda je pričal kak su delali u NDH...
javni poziv u novinama, po gradovima i selima, svi moraju mijenjati dokumente...nova država, novi dokumenti...
nažalost, svi židovi, srbi i romi koji su došli po dokumente su evidentirani i sprovedeni u logore...
tada nije bilo čipova ni barkodova, ali bilo je NAČINA...

Jo, nikada prvi, nikada zadnji...to je moj moto još iz Domovinskog rata, uvijek ima budaletina koje trče ko muhe bez glave naprijed, a ima i dezertera...
nemoš ni s jednima ni se drugima...to je sva filozofija...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Teta od moje žene dela u ljekarni, i zdravstveni je djelatnik, cijepila se sa fajzerom u 1mj.
I jučer išla na tesriranje i pozitivna.
Doma kod sebe sve zarazila, sad nezna kak se zarazila kad je primila oba dve ture.
Mene to ne iznenađuje. Zato jer još nisam nigdje naišel da je neki znanstvenik (čak niti novinar, a vole svašta pisati) utvrdil da nakon preboljene bolesti ili cijepljenja nije moguće biti prenosnik bolesti.
Cjepivo bi trebalo štititi od bolesti i po mojem shvaćanju, cijepljeni ili onaj koji je preboljel bolest, se mogu zaraziti, ali ako ne bi trebali razviti simptome bolesti. Po nekim navodima čak i cijepljeni mogu razviti određene simptome, ali ne teške.
Kakve simptome ima tvoja teta? Jel se testirala po službenoj dužnosti ili zbog razvijenih simptoma?

U cijeloj kampanji mi je najsmješnija, ili možda najtragičnija izjava: "misli na druge, cijepi se." Svatko tko se odluči na cijepljenje, radi to zbog sebe i svojih bližnjih (da im slučajno ne bi pal na teret).

Po mojem mišljenju od dobrog cjepiva ne smije umrijeti niti jedna cijepljena osoba. Takvog za sada nažalost nemamo. Vjerujem da će od cjepiva stradati manje osoba nego bi ih stradalo od bolesti, a svatko za sebe nek procijeni i izabere na koji način ima veću šansu da se ne razboli ili onu drugu, ak mu bolj paše.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Teta je od žene, i kak sam skužil po službenoj dužnosti se cijepila jer u apoteci dela. A testirala se nakon kaje skužila da lagano kuri. Od polovice prošlog tjedna. Tj od Utorka.

U Rijeci je isto u bolnici problem piše.
Svakim danom je sve gore.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
pristup cijepljenju ne valja...sporadično cijepljenje najprije starih, pa "važnih", pa svih ne pali...trebalo je krenuti "čišćenjem" i štićenjem pojedinih regija/država/kontinenata...
npr. danas je u svijetu proizvedeno 25 milijuna doza cjepiva, idemo riješiti regiju s 25 milijuna ljudi, i postaviti vojsku i policiju na granice obuhvata cijepljenja...sutra regiju do te, tako povećavati teritorij "slobodan" od korone...
tada bih i ja bio timski igrač i dozvolio da me žigošu...ovak, nema vajde, i cijepljeni i necijepljeni ponovno obolijevaju, a ono što je najgore u toj igri mačke i miša, virus mutira i kao reakciju na cjepivo, da ga preživi i zaobiđe...
dok budemo ovim načinom pocijepili stanovništvo svijeta, virus bude tri svjetlosne godine ispred cjepiva, i opet problem postaje sve veći... :cautious:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Teta od moje žene dela u ljekarni, i zdravstveni je djelatnik, cijepila se sa fajzerom u 1mj.
I jučer išla na tesriranje i pozitivna.
Doma kod sebe sve zarazila, sad nezna kak se zarazila kad je primila oba dve ture.

O tome pričamo. Neka cjepiva djelomično štite od afričkog i britanskog soja, neka ne.
No, ako se i zaraziš nakon što si se cjepio cijepivom koje štiti samo dječlomično od novih sojeva, vele da nećeš završiti na groblju.
Imala sam informaciju koja su to, ali izbljedjelo mi.

Bojim se da ovaj virus neće tako brzo stati.
Gledam danas na tv, vele da u Čakovcu opet bilo cijepljenja. Nas još nisu zvali, postajem već pomalo nestrpljiva. Zapravo, muž bi trebao biti na redu, mene će u sljedećoj dobnoj skupini valjda zvati.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Steta sto nas ima malo koji tvrde da je ovo plandemija,kolege stvarno ste preplaseni i izgubljeni,zaboravljate da ste prah bili.No ima nas hrabrih ljudi,koji smo i 91 pomogli prestrasenima,ucinit cemo to opet i netreba nam lazna zahvala. ;)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Steta sto nas ima malo koji tvrde da je ovo plandemija,kolege stvarno ste preplaseni i izgubljeni,zaboravljate da ste prah bili.No ima nas hrabrih ljudi,koji smo i 91 pomogli prestrasenima,ucinit cemo to opet i netreba nam lazna zahvala. ;)
Još k tome nisam u penziji, a izgleda ni ti.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Možda bude, ali mislim da će nas "baciti" puno godina unatrag, mnogi će se opet uhvatit obrade vrtova i sličnih poslova. Kod mene se već vidi da su se počele obrađivati neke napuštene parcele, doduše malo, ali i to je nešto.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Nadam se da je ovo kraj fasisticke tvorevine,gdje jaci gazi slabijeg,o kojoj demokraciji mi pricamo ljudi,ogledajte se oko sebe,ko nam pise zakone.Gdje su nestali bozji i prirodni zakoni,nesmis ovo, nesmis ono,kazna za ovo kazna za ono a jednakiji krse sve zivo i jos nas vise tlace,no ljudi se bude nisu vise ovce.Evo i ovdje u AT moji mladji kolege sposla polako shvataju ovo normalno doba i nelogicnosti i sve vise govore o tome EUREKA. :ppozdrav:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A jel oni shvaćaju da postoji vino Hotela? Jesi ih ponudil sa svojom hotelom da prizdrave? Ili ga samo ti češeš? Pa kaj nevidiš kaj se događa da je svaki dan sve gore? Ljudi su stvarno postali neodgovorni sve više. Još se nebumo dugo riješili te bolesti.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
E moj kolega,preveli te zedna preko vode,netreba njima hotela,decki su pismeni i koriste internet,zato smo mi vec vjekovima njihove sluge jer smo lijeni traziti znanje a istina je u znanju.Vidim da ti sve okreces na sprdacinu a nije ni to lose no kad te lupi dugo ce odzvanjati.Glavno da si ti meni ozdravel,ovu plandemiju budu rijesili hrabri ljudi,ne racunamo na tebe. 😇

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ti nisi zbilja svjestan kaj govoriš, ili pak čistu hotelu piješ, cijeli svijet se bori da to čim prije prejde. A ti vjeruješ onima kaj skupljaju lajkove po netu,trube gluposti jer da je to tak kak ti veliš zakaj onda cijeli svijet ne sluša tih par stručnjaka kojima ti vjeruješ? Prosvjetli ljude.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh