Ovdje iskazana Vaša bojazan o nastavku života, u vrijeme aktualnog korona virusa i u vremenu nakon njega je utemeljena i opravdana i slažem se da ste manje ili više u pravu. Imate puno pravo biti zabrinuti za svoju egzistenciju i za plodove Vašega mukotrpnog rada, ja Vas prvi u tom sve podržavam.
Kakvi smo mi sve ljudi ?
Dopustite mi jednu "opisnu sličicu" jučerašnjeg tuđeg zla i ponašanja "ljudi?", u eri "OSTANI DOMA" radi korona virusa.
Negdje oko 14:30 sam ugledao veliki crni dim iz dvorišta dvije kuće dalje od mene, nisam odmah shvatio, prvo sam pomislio pa tko je sad po tom jakom vjetru našao da pali granje ili slično. Nakon par trenutaka sam skužio da to nije nešto "normalno" te rekao supruzi idem na biciklu skoknuti da vidim na licu mjesta što se događa, jer je zračna udaljenost cca 50 tak metara, a po ulici u sporednu ulicu cca 500 i više m.
Supruga je istovremeno krenula preko naših vrtova i ograda (na žalost razumu brojne nepotrebne prepreke) prema susjedima.
Čim sam došao vidio sam da se radi o jakom požaru na gospodarskim zgradama te obitelji, kojeg obilno potpomaže silan vjetar.
(U prolazu sam vidio par susjeda koji samo stoje i zure u obilan dim, ali ne mrdaju s mjesta, a suklja im na par metara daleko od nosa i "ponosa".)
Vidim da po dvorištu "unezvjereno lete" susjed u trenirki, njegov brat u jakni (slućajno je bio kod njih), susjeda u majici s kratkim rukavima, mislim da je tu bio njihov najstariji sin u kratkim hlačama i majici kratkim rukavima i pokušavaju izvlačiti stvari iz prostora koji gore kao silovita plamena buktinja.
Probaju spojiti vrtni šlauf / crijevo na slavinu s vodom ali kroz šlauf ne ide ni kap vode. Na slavini voda ide pod punim pritiskom, valjda se zbog noćne niske temperature šlauf zaledio ili su u panici možda zanemarili da priključak ima nepovratni ventil, uglavnom voda ne ide kroz šlauf.
Susjedi izlaze na ulicu, neki s maskama na nosu, neki bez, stoje i izdaleka gledaju što se događa.
Ja trčim preko vrta od punice i mojeg vrta po naš šlauf i mlaznicu, pa trčim natrag, a oni još nisu dobili vodu kroz njihov šlauf, bacim dolje njihov "zaštopani šlauf" i voda krene na mlaznicu. Susjed, vlasnik kuće mi zgrabi iz ruku šlauf i uleti u prostoriju polijevati vatru. Nas par izvlačimo vrijedne stvari na dvorište.
Ostatak ljudi koji se skupljaju su pasivni promatrači iz daljine. Doletjela je jedna susjeda još 3 kuće dalje i nudi maskice "brnjice" veli protiv korone, ma daj makni se ženo božja...
Za kojih 10 min su došli vatrogasci, jedni pa drugi s navalnim kolima i mi smo se morali skloniti u stranu.
Konstatiram da je iz pristojne udaljenosti cca 20-30 m požar "promatrao donedavni predsjednik DVD-a i predsjednik MO u dva mandata", fino s rukama u džepovima traperica i maskicom na licu, stamen i stabilan kao betonski stup. Uz njega se nalazila još pristojna gomila ljudi i susjeda a samo je nas par budala pokušavalo nešto napraviti da se vatrena stihija na vjetru "umanji".
Skidam kapu našim vatrogascima, večinu ih osobno poznajem, a žalostan sam kakvi su ostali ljudi, "na djelu" dok su drugi u nevolji.
Sada se još manje ćudim kako je neki dan "veliki broj parajlija" s autima kidnuo iz Zagreba poslije potresa, umjesto da pomognu čistiti "njihov voljeni grad" da pomognu potrebitima, e jebemte živote kakvi smo mi to sve ljudi.
Ma da sada i dobijem zbog gašenja požara tu vražju koronu U ŠTO ISTINSKI SUMNJAM, pa i neka krepam, barem sam pokušao ljudima da im pomognem.
Isprika na dužini napisa (ali slabi smo ljudi dok se treba aktivirati na djelima...)