• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Korpa za prevoz drveta

stijepa

Novi član
Tu od
26 Tra 2015
Poruka
3
U mome kraju mnogi koriste razne korpe koje se kacaju na zadnje poteznice da bi transportovali metraniju iz sume do ''tvrda puta'', i naravno da bi izbalansirali traktor takodje tovare oblice na prednji kraj traktora. prednosti su da nema blata i zemlje koje ima prilikom štrafanja, zatim sam traktor lakse izlazi u sumu nego kada ima prikolicu ili bilo koju karetu ,moze da se doje do samoga stabla koje je oboreno samo metri i slaži na korpe. Da li na ovome forumu ima tema o izradi istih?
 
E

el pibe

Guest
Ne znam baš ima u temi (Radovi u šumi)gdje član foruma "Stjepan 168" vozi drva na taj način sa fercom.Ferac je manji traktor.Koliko znam čovjek se nije ništa požalio da mu je traktor puknuo na pola.Po takvoj teoriji traktori bi pucali ko staklo kad bi im prikopčali malo teže priključke poput tanjurača i naprijed stavljali uteg:icon_rofl:
 

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,734
Ma tu neki čovjek da je tako napravio i jako trpao imt539 i jadni imt podlegao.
 
E

el pibe

Guest
Ma tu neki čovjek da je tako napravio i jako trpao imt539 i jadni imt podlegao.

A pogle sad,Zoki mislim da ne bi trebalo biti problema ako se normalno tovari i ne divlja.Izdrži to bez problema.Ali ako se pretjera sa dimenzijama korpe i tovarenjem svašta je moguće.Lako dođe do havarije što jest,jest.Jer kako ja velim šuma je nepredvidiva i lako može doći neka situacija u kojoj možemo djelovati sasvim deseto od zdravog razuma.Treba tu svašta uzeti u obzir splet okolnosti,potrefi se dan kad ništa ne ide kako treba,čovjek popi*di,brzopletost i eto na žalost nevolju ne treba dugo čekati.
 

stijepa

Novi član
Tu od
26 Tra 2015
Poruka
3
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=AvlYy0QyRmY&index=3&list=PLaKysdebDhR8N8NfkAi5E2isb_zcU8ZuZ[/YT]





ovo je pretjerivanje ali do max 3 metra bi bilo sasvm dovoljno recimo za ovaj IMT560
 
Posljednje uređivanje:

branko-

Član
Tu od
8 Ožu 2012
Poruka
63
pozdrav ja sam dosta koristio korpena traktoru t40 rus napred bez problema metar drva pozadi metar i pol ali normalno polako i bez zurbe nisam imao do sada nikakvi problema a koristim korpe desetak godina
 

stijepa

Novi član
Tu od
26 Tra 2015
Poruka
3
Da li ima savjeta kako naptaviti korpu, koje profile koristite koje su dimenzije, kako tovariti uzduz ili popreko koliko visoko. Ako ima slike.
 

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
974
U jednom od postova neko spomenuo i mene,pa eto ja imam ovako profili su cijevi 50x50,prednji je sirine 30,zadnji 50. Uglavnom iznesem 4x i prikolica 3m je puna ,imaju slike u temi radovi u sumi.
Prednju uglavim u kuku koju imam na traktoru,a zadnji nosac u 3 tocke kao i svaki prikljucak. Napomena da nemam nigdje dugacke rute,nego cisto za ispomoc gdje nisam mogao sa prikolicom,a nije mi se dalo vitlat daleko zbog brusenja lanca ,svaki cas.
20150524_150230.jpg
[/url]
screengrab[/IMG].
20150524_150154.jpg
[/url]
picture hosting[/IMG].
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh