temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Pozdrav majstori,
Moja cura i ja krećemo sa opg-om. Odlučili smo se tome jer je moja cura agronom a ja obožavam takav posao kad znaš kaj si napravio tj. kada vidiš svoje plodove rada. Osim toga si zaslužiš bar nekaj usput.
Trenutno smo oko 6000 sadnica posadili. Ima svašta i svačega: rajčice, paprika, krastavci i to svega razne sorte. Postavili si budemo plastenik 20x4.5m samo čekamo da se vrijeme popravi. Čitam svugde da se grije plastenik. Naš se nebude.
Ostatak povrća kaj ne bude stao u plastenik ide na otvoreno. Trenutno mi cura dela popodne kroz sezonu a ja ujutro. Tak da je moja misija zalijevanje sadnica i grijanje da im bude uvijek oko 15 stupnjeva.
Saint pierre rajčica je več probila zemlju u raste kao luda. Drugo mi još ništa nije izašlo. Ali trebalo bi uskoro.
Pa ako netko ima kakve savjete za zelenog poljoprivrednika samo mi ih dajte call):
A ja jedva čekam da se vrijeme ustabilji da mogu krenuti sa montažom plastenika. :tractor:
Ja nisam imal curu agronomku,pa sam ipak znao neke osnovne stvari o povrtlarstvu,kad sam prije 10-tak godina krenuo u taj posao...
Prvo i osnovno,sorte poput Saint Pierrea su za sadnju u vrtove ili na okućnice,a ne za neki komercijalni uzgoj od kojeg bi trebalo očekivati neku zaradu...za to služe hibridi...
Što se tiče pikiranja presadnica, ono je svakako isplativo i ima svoje prednosti,samo se cijena povrća u zadnjih nekoliko godina toliko srozala da je potpuno neisplativo takvu presadnicu saditi na otvoreno polje zbog kasnijih niskih otkupnih cijena...
Svakako je puno bolja varijanta kao početniku naručiti gotove flance od nekog flanc majstora,nego ići sam u takav poduhvat kao početnik,a tamo možeš dobiti i neke osnovne savjete koji hibrid izabrati,kao i kasnije oko uzgoja,jer uvijek će se naići na probleme u uzgoju...
Puno sreće Vam želim,jer u ovoj državi nam je, svima koji se na bilo koji način bavimo poljoprivredom, prijeko potrebna...