• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krmno bilje i travnjaštvo

• Temu pokrenuo matija
  • Datum prvog posta

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Košnja od prije par dana kod mene bilo je 20 bala na 0.70 ha tu je bilo nekaj ljulja,lucerne i prirodna livada sve islo u sijenažu to sam ranije pokosil da isprobam kosu i omotač :)

[

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Zekson,dal namota na kupilicu....imam slicnu al tesko zgrce sjenazu...

Reko bi da je malo suvlja sjenaza pa mozda zato mos tako zgrtat

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Zekson
Kako radi omotac, jesi zadovoljan? Ja sam imao isti

Toma84

Da li Same ima dosta snage? Kako nabija bale? Kolko bala napravis za 1 sat?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Toma84

Da li Same ima dosta snage? Kako nabija bale? Kolko bala napravis za 1 sat?

Ima dosta, getriba je 1000 okr i imam osjećaj da ju traktor manje osjeti nego staru. Jedino što je teža od same balirke. Sad koliko naravim na sat ne znam, još se uhodavam... Napravio neki dan u sat vremena 14 komada. Bale nabija jako dobro, jako zadovoljan :)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ide SAME, neda se. Nije još prodana ali u je u ponudi :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Vrsani poludio sam dok sam to skupil u grede katastrofa uzet ću deutz fahr-ovog sad onog okruglog i milina jer s ovim skupljat da poludiš...
Mario omotač radi dobro al neznam moram uet onaj grajfer za bale i složit to na zadnji kraj traktora ovak je malo tesko i slozil sam na vilice toplink hidraulicni al ne digne dost visoko i uvek grebem farbu a sa grajferom druga priča i nepodereš balu..
Milan omotač je marke Lagreen poljski :)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ima 3400 RS na svojih 10 godina:)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Više se obrađuje ha.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Dali se italijanski ljulj moze sejati u prolece.
Koliko treba semena na jedno jutro.
I koliko daje godisnje bala kada bi susio za kockaste bale.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Može u proljeće,trebalo bi barem sijaćicom 25-30 kg na ral,e sad za sušenje je veliki upitnik,suši se barem 3-4 dana,ali bolja je opcija sjenaža u rolo balama

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Te prve godine je slabiji prinos,, al druge godine ako ima uslove ihaj,,,
ove godine sam, na prvoj koševini na parceli od 4800 m2, opuco 250 bala kockastih,, al je sranje ako prezrije ko ove godine (zbog kiša) neće krave da ga dobro jedu,, inače tu sam još dvaput kosio ovog ljeta,,

Najnoviji postovi

Na vrh