• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,373
@Imt 542 De lux Da, uvijek..prvo lozim na mjestu di bude peka i onda ostavim zar ispod jer je gusnata peka. S time da na pocetku skoro nista zara ne stavim gore vec samo okolo jer mi inace odmah zagori ali zato poklopac objesim iznad vatre da se dobro zagrije...
Ja imam improvizirano ložište gdje ložim i peku stavim na cigle a žar gore i nikada mi ne zagori a peka je isto gusena

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,455
(Ja imam peku od lijevanog željeza, godinama. Par put sam ju osobno koristio. Prvi put na sredini dvorišta s puno strepnje, nadgledanja i pažnje. Rezultat je bio fantazija.
Drugi put na sličan način, imam tih slika na kompu, ne budem tražio sad, ispalo sve jako dobro.
Treči put išao peći u goricama, na obršu ispred klijeti. "Izmislio sam novi svemir", postavio gusnati kamin s otvorenim ložištem, nakurio u njemu, u njega na žar ugurao peku, gledao kao super pametan na štopericu i - sve skurio.
Bilo je još mojih par pečenja, sve OK, ali sada uglavnom peku "peku" za nas naš stariji zet, ili naš sin, ja se držim po strani, da ne bi ponovo oživjela moja metoda od ugljena :geek: )

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,268
Ja samo jako zadovoljan s gusnatom...ispraksirao se vec..
imam samotnu opeku sve na podu, pa se.ona jako lijepo zagrije kad lozim. Okolo isto stavim samotne cigle koje drze toplinu..pa onda ne.moram gore previse stavljati...gore stavim samo pred kraj da se lijepo zapece kad.ima kozica...a u peku isto imam emajliranu posudu da ne moram svaki put prati peku...tako sam se priviknuo i svida mi se...
S.time da ja uvijek stavim prvo meso, cca sat i pol podlijano s vodom da se pece i kuha na pocetku, a onda dodam povrce..

Najnoviji postovi

Na vrh