• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,462
Bumo rekli drobljene palačinke.
Moja baba rekla šmorne, od kad babe nema više to jelo okusil nisam.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,462
Kaj mečeš na njih.
Moja baba je stavljala šečer jer meni s cimetom nist ne paše

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,059
Moja baba je to zvala pražetina. Jajca, mlijeko i brasno pa na mast. Odrasel sam na tome, cesto puta bi bilo kukuruzno brasno i to bi mi bilo jos bolje. Uz to kiseli krastavci ili bilo kaj kiselo.. nisam to jel barem 10 godina..

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,566
To je desert poslije jela ali oni kaj uzimaju aperitiv prije jela obično do deserta ne doguraju :giggle:
To je točno, zato se koriste degestivi kojima se to prethodno na kraju sve dobro zalije prije spavanca.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,499
Originalno se to zove kaiserschmarn, u doslovnom prijevodu "carski drobljenac". Također u narodu znano kao šmarn, šmorne, šmornek itd....isto uglavnom spada pod bakinu kuhinju, kad god sam bil pri njima na feriju ili čuvanju, to je bilo za doručak.
I ja sam to uglavnom jel s medom👌

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,499
Kod mene, ak misliš na one prave od krumpira.
Pa kad se zaliju sa tropom.....2 dana ne trebam onda jesti

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,059
Bijele zgance s krumpirom sam nedavno jel, sa tropom i kao salata uz to crveni luk. Ubil sam se. Kukuruzni zganci su se kuhali bez krumpira i jeli s toplim mlijekom. Mljac..
Moj zena skuha kokos i na toj juhi skuha kukuruzne zgance, nekaj prefino..
Uglavnom, ja bih mogel zivjeti na zgancima..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,462
Moji su slagali žgance i oni su se preljevali sa prepečenim lukom ili preprženim špekom ili kiselim mlijekom
Meni to nije valjalo u nijednoj kombinaciji.
Ova kupovna palenta može proči valjda zato kaj nije tak kupna krupica ali samo uz jetrica na saft ili neko slično jelo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,462
A ja da negde žgance zovu pura, pura je meni malo suha ali bolja :ppozdrav:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,663
Mislio sam na one žgance koji su se kuhali od mljevenog domaćeg kukuruza. 3/4 sata su se okretali kugačom. Onda su se jeli sa mlijekom ili tzv. masni, na vručoj masti na tavi sa čvarcima!
Ne oni današnji sa kukuruznim brašnom koji su gotovi za 10 minuta!

Na vrh