Čitam malo poljoinfo forum,susjedi siju na preko 21cm razmaka,ide i 23cm i 24cm...da li im je to neka praksa ili?
Neki dan si napisao da je palo 25 litara kise kod tebe, kod mene citavih 4. I tako u 90% slucajeva.Mi nikad nismo sijali na razmak preko 20cm,ovo na 25 i preko mi se čini strahovito rijetko...
Neki dan si napisao da je palo 25 litara kise kod tebe, kod mene citavih 4. I tako u 90% slucajeva.
Jesenas cupam korijen kukuruza i s njim gnojivo.
Kad je dobra godina i rijedak ce dobro rodit kao gust, a kad je losa rodit ce bolje.
Slazem se da je 25 ipak previse rijetko.
Svatko zna koji razmak paše njegovoj zemlji i podneblju,tu nema spora,a preporuke proizvođača sjemena ne treba shvaćati doslovno,svaki poljoprivrednik na temelju svojeg iskustva otprilike zna kako sijati.
Gušći sklop uz adekvatnu gnojidbu daje više,a ako su prilike baš ekstremne,onda nema pomoći.
El tko sijao KWS 2376? Sijao bi ga na pjeskovito tlo.
Uglavnom,ujesen će se sve vidjeti. Koliko se sad piše,nema ni sklopa,ni gnojidbe,traje natjecanje tko ima najsiromašnije tlo,ali kad krene skidanje s polja,prinosa ispod 10t neće biti...
Mora valjati, ide kraj prometnice. Zašto nije dobar u klipu?http://www.kws.hr/ca/fr/bfvx/?region=aaaaaaaaaaaawxo
Slobodno idete sa ovim hibridom na pjeskulje ali samo ako mislite brati u zrnu jer ovaj hibrid se jako loše bere u klipu.