Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Kroz kombajn računaj još sigurno 2 posto gore ak ne i više al nije mi jasno kaj čekate više s tim,nek krene kiša za kišom bit će lijepo branje po blatu
Ja drapam čim se približi 20, kak datum odmiče tak postoji šansa pada cijene, nek bude koja vlaga više, zato stisne malo jače na vagi i to je sve tu...
Nemam kombajn, cekam na uslugu... Ovaj ide u kuruznjak(obucen u rabic mrezu) u zrnu za moje potrebe i tu se lani pokazalo 17% bez problema.
Sve ostalo na otkup 25% vlage 0,70 kn...
U srijedu kažu neku jaku kišu opet tak da od petka i ja krečem najprije sa sojom i onda kukuruza. I onda opet od nedjelje kiša 3 dana,nema se tu kaj puno čekat
Nemam kombajn, cekam na uslugu... Ovaj ide u kuruznjak(obucen u rabic mrezu) u zrnu za moje potrebe i tu se lani pokazalo 17% bez problema.
Sve ostalo na otkup 25% vlage 0,70 kn...
Koliko je sirok kuruznjak i koliko si dugo drzao kukuruz u njemu?
Ja imam 1m sirok a 2,5m visok kuruznjak, po bocnim stranama je metalna mreza a na podu lim ali mi je rizicno ostavljati sa tako visokom vlagom, mozda bi probao do 15-15,5, vise ne smem
Imate negdi sliku prije ili potrazite pod mojim postovima. To sam prvi put vidio u Srbiji, posto sam dosta putovao poslovno tamo. Kuruznjak je 6×2,5×0,8 m. Mreza je 6×6mm, izvana su one plohe od istegnutog zeljeza, kare...
Lani sam napunio punog sa vlagom oko 18% i sve je bilo super, zadnju smo.potrosili sad prije mjesec dana. Jedino sam oko njega spustio onaj agrotextil da ne zapuhuje kisa direktno po kuruzi...
Puno manje posla u odnosu na klip... jedino sam puhalnik morao kupiti...
Martin, po bregovima sad ide bolje nego na ravnici.
Bas sam danas bral jednu zemlju malo je brijeg, malo jama, po brijegu je suho, a u jami malo mekano, ali ide dosta dobro.
Jedino sad od nedjelje javljaju kisu i to cijeli iduci tjedan, ako to padne, ne znam kak bumo dalje brali.