• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2023

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Pošto je sezona 22 završila, crta povučena treba gledati prema novoj sezoni.
Sezoni koliko se dkc pita, vrlo skupoj.
1 vreća dkc za 1ha oko 2400kn.
Gnojivo nećemo komentirati.
Čeka nas vrlo izazovna godina.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Zato ja mislim da ću kukuruz još više smanjiti, ove godine samo 7ha, a sudeći po ovoj godini, slijedeće samo 3 - 5ha planiram samo za osobne potrebe i tek toliko da ga bude.

Općenito sve kulture koje ovise o proljetno - ljetnim kišama za razvoj i cvatnju tokom najvećih vrućina, nemaju puno šanse, poglavito Soja i Kukuruz, ove godine je cijena tako tako, ali su zato prinosi nikakvi, na godinu će prinosi možda biti bolji, ali pitanje je kakva će biti cijena.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Kod mene definitivno pojačanje suncokreta, njemu ipak koliko-toliko lakše s tom sušom.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
Kod nas sasvim obrnuto, da ne postoji zlatica ni moljac i da nismo dužni se držati plodoreda bio bi 'corn forever'

Imali ste vremena nabaviti repromaterijal za '23 po starim cijenama odnosno zalihe.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
E da nema moljca i zakona i ja bi sve pod kukuruz. Kukuruz u središnjoj hrvatskoj je po meni najisplativija kultura.
Po kretanju nafte i plina, trebalo bi i gnojivo dolje. Tj na svjetskom tržištu je, a kada se bude i ako se bude prelilo na nas to budemo vidjeli.
Po novom zakonu osnovna kultura ne smije prelaziti 60% obradive površine i morate imati 4 kulture. Govorim za one koji obrađuju 30+ ha.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Ove jeseni nisam sijao psenicu uopce, nesto malo jecma i 2 rali tritikala i sve karte sam dao na kukuruz. Psenica je postala zahtjevnija od trsja, tako da barem jednu godinu pauziram.
Nadam se kisnijoj godini nego su bile zadnje dvije pa nek i cijena bude losija, prinos ce nadoknaditi.
Jel se zna cijena Pioneera i KWS sjemena?

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,913
Jel ko sijal Agrama od Bc-a? I jel ga ima opće za nabaviti?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,781
Pospremil sam kukuruz u klipu...bil je relativno suhi...vidim da imam viska...jel on sad povukel puno vlage iz zraka.s.obzirom na.magle.i kise? Da pricekam 2-3 mj pa da onda prodam zrno?

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Naravno da je povukao vlagu,ne može se osuditi ako su temperature zraka male i velika relativna vlaga zraka

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Stigao novi katalog od Pioneera, vidim da su izbacili 9903, mi smo njega sijali na 60-70% površina.. Za suho zrno top hibrid.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Meni za suho zrno je 9241 top. Ovo godine na parceli gdje je više od 80% parcele čisti pijesak, uopće se tu nisam nadao da će biti ikakav klip je bilo 3-3.5 tone na jutro suhog zrna.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Sijao sam ga jednu vrećicu za probu i dobar je bio. Malo slabiji od 9903 po mojoj procjeni, ali vidi da se da je raniji hibrid.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Meni se ove godine jako dobro pokazao 9978, tako da ce on ici sigurno. Ove godine cu zbog plodoreda i ja morati na pijesku sijati kukuruz tako da cu poslusati savjet kolege MrSima14 i posijati 9241 iako sam mislio sijati KWS2370 na te sudrene zemlje. i nadam se da cu uspjeti nabaviti 0217

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Ja sam imao 0217 i isti prinos bio kao 9903, ali jako blijed i jadno zrno. Nije mi baš za prodaju na vreće.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
9978 dobar prinosom, duboko zrno, ali nekako mi je slabo išao iz prikolica van na šuber, i klijao je bio na vrhu. Dosta dugo zelen ostane.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Realna zamjena za 9903 je 9757. Po dužini vegetacije i omjeru vlage, a i prinosu.
Imao sam ja gloriett, povaljao ga vjetar kao i ostale ali nije se činio lošiji ni bolji na pioneer hibride.

N6ia6

Član
Tu od
25 Lip 2015
Poruka
142
Ima li tko par kilograma crvenog kukuruza za prodati po nekoj normalnoj cijeni?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh