• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupnja i remont "raskantanog" traktora

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Iz osobnog iskustva kažem da se ne isplati . Kupio sam prije dvije god. Zetora 8045 , plaćen 6500€ , i do sad sam uložio 6000 € i enoga sad stoji otišla boš-pumpa i pumpa volana , kardan iso tako slabo radi ( slaba pumpa multipowera ) ...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
A bosch pumpa ti je otišla jer je semering na servo pumpi otišao. Meni tako 2 puta bosch pumpa zalijepila jer hds i mineralac rade čudo u kombinaciji s visokim temeraturama, kao da se karamelizirani šećer pohvata po elementima i zablokira. A ako ti je pumpa serva ostala bez ulja, veselje...

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
A bosch pumpa ti je otišla jer je semering na servo pumpi otišao. Meni tako 2 puta bosch pumpa zalijepila jer hds i mineralac rade čudo u kombinaciji s visokim temeraturama, kao da se karamelizirani šećer pohvata po elementima i zablokira. A ako ti je pumpa serva ostala bez ulja, veselje...
Bosch pumpma ima posebno ulje , odnio sam je majstoru i rdkao je da su elementi uništeni i kućišta elemenata . Pumpa serva nije ostajala bez ulja nego se mota volan jedino pri velikim okretajima , a i traktor jako vibrira kada daš gas veći od 1500 okretaja. Ima toga još puno, a i puno toga je napravljeno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Meni se taj 6945 sviđa. Očito je bil za zapadno tržište: dobra kabina, 540/1000kardan, možda i brzi rikverc... Samo da nije puknut blok, kućišta...
Ima potencijala...jedino ne vrijedi te novce. Toliko bi trebal vrijediti složen.

Da je za pristojne novce...računaj da budeš uložili još ~20t kn.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ej svaka cast za posao!!!!
Hvala

Dobro, ovo što je Muhaničar radio je restauracija
Pa u neku ruku i je, a ovaj kojeg sad postavljam i nije. Tu su samo popravljeni nedostaci (hidraulik, kočnice, volan...) i malo je prelakiran. A i to je fest koštalo u odnosu na vrijednost.
Ali srel sam ga neki dan na cesti u gradu u kojem je završil i još uvijek se ne srami na cestu izači.

Kaj ne bi taj zeks trebal imati duže blatobrane iza? Mislim na one izdužetke kose što služe da blato malo slabije frca?
Možda i bi, ali bez njih je došel i otišel.
Iako bi s njima bil ljepši.

Muha svaka čast za ovo je stvarno trebalo puno volje novaca i truda ( i najviše živaca) traktor je jako lijepo uređen predpostavljam da je to onaj kaj je na youtubeu pali prvi put nakon generalke?
Je, to je taj.
ovo mu nije bilo prvo paljenje jer nemre tak upaliti dok ne digne gorivo, a i prvo paljenje se više nikad ne snima nakon jednog neuspješnog 🤭

Evo slika još jednog malo uljepšanog zetormatiča, babu od gazde je skoro musnulo kad ga je vidla. Odmah se vratila u svoju mladost...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Muha ak kupim japinog 25-taka...koliko bi mu godina vrnul?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Evo konkretno zanima me dali ovaj traktor vrijedi ovih para + još preparacija vilica između 4i5 brzine kao što je navedeno u oglasu da ne radi? Traktor Zetor 6945
6945 su rijetki i jako dobri traktori, problem je kaj su bili jer je danas nemoguče naći u dobrom stanju, a ako i nađeš to ti je isto ko da nađeš E90 (kojeg ja tražim) u kompletnom stanju...
Mislim da ovaj traktor s linka da bi se dovel u top stanje zahtjeva dugačku zimu i grdu volju te bunt penez.

Ako ti treba traktor za delati onda popravljaš samo osnovno da bi bil u voznom stanju ali gledaš kod kupovine da je barem malo oku ugodan, ovaj s linka to nije.
Ako ti treba za paradu onda ti je ionak svejedno. Dovedeš ga u pic pic stanje, a mehanika je u svemu tome ionak sporedna stvar.
A možda je ovaj traktor s linka ipak dobra prilika za krenuti u restauraciju. Treba vidjeti u kakvom stanju je sve ostalo, možda i nije tak uništen iznutra ali je služil kod lošeg gospodara i na brzinu se otplatil pa je gazdi bilo svejedno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Muha ak kupim japinog 25-taka...koliko bi mu godina vrnul?
A neznam, znam da mu je srčeko brže zakucalo kad sam ti Štorka malo uljepšal, ko zna, možda bi i njega (a garant bi) taj zahvat u mladost vratil....Probaj mu pokazati sliku ovoga da čujemo kaj bu rekel.
Samo kaj se to meni više ne dela, a i ko bi me platil 🤭
A opet, kad malo razmislim, 25-taka s bijelim volanom još nisam nikad delal....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne treba njemu puno. Nije se on zmučil u zadnjih 40 let...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Onda kreni u napad. Radionu imaš novu i parkiraj ga kraj one što je kosila pa nek joj nebu dosadno 🤭 🤭🤭

Zajebavam se, kupi ga (ako ti ga bu Peco htel prodati) i bumo ga uljepšali malo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Moram ga nagovoriti...ali veli da mu nije sila.
Da nejdemo u off, japa se ne vozi već fajn dugo...bole ga noge i nemre kuplunga stiskati. Bome ni ja nisam daleko od toga.

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
6945 su rijetki i jako dobri traktori, problem je kaj su bili jer je danas nemoguče naći u dobrom stanju, a ako i nađeš to ti je isto ko da nađeš E90 (kojeg ja tražim) u kompletnom stanju...
Mislim da ovaj traktor s linka da bi se dovel u top stanje zahtjeva dugačku zimu i grdu volju te bunt penez.

Ako ti treba traktor za delati onda popravljaš samo osnovno da bi bil u voznom stanju ali gledaš kod kupovine da je barem malo oku ugodan, ovaj s linka to nije.
Ako ti treba za paradu onda ti je ionak svejedno. Dovedeš ga u pic pic stanje, a mehanika je u svemu tome ionak sporedna stvar.
A možda je ovaj traktor s linka ipak dobra prilika za krenuti u restauraciju. Treba vidjeti u kakvom stanju je sve ostalo, možda i nije tak uništen iznutra ali je služil kod lošeg gospodara i na brzinu se otplatil pa je gazdi bilo svejedno.
Da primjetil sam da ih baš nema na njuškalu ili ak ima koji dobar brzo se proda to npr ovaj Zetor 6945 DUPLAK
Kad malo bolje pogledaš onda je i bolje još dodati hiljadu gore(naravno ako ju imaš hehe) pa si kupiti traktor u solidnom stanju.Naravno ak nemaš volju remonitrati ga,jer predpostavljam da je tratkor u lošem stanju rupa bez dna ak sam dobro razmel vaše prijašnje komentare.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A gle, zapušten traktor još kak tak popravljati, ali izrađen se ne isplati. A dovoditi ga do savršenstva se stvarno ne isplati ni jednog.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Ne mora značiti da je motor,mjenjač,hidraulika u takvom stanju.Za limariju je lako

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
185
Ima tu ulaganja prilično a nemožeš ni znati ovo što se nevidi nego probati na licu mjesta

Najnoviji postovi

Na vrh