• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kutni reduktor - Što izraditi?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Imam na tavanu reduktor od Megametal rasipaca. Prijenosni omjer je 1:1.

Sto bi se od njega moglo izraditi?

Ideje dobrodosle.

Prilozi

• IMG_20180106_153030.jpg
    IMG_20180106_153030.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 261

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Nekakav malčer ili tarup, prva spora i polako.
Možda kanalokopač, neznam na koliko se okretaja oni vrte?

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Može mašina za mljevenje voća i povrća. Ja sebi pravio sa kutnim reduktorm. Tko ima više za mljeti pravi spas.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Imam diferencijal od tristača, prijenosni omjer 1:4,1. Dali bi bilo pogodno za napraviti kutni reduktor za traktorsko svrdlo za zemlju?
Kako je najbolje blokirati zupčanike poluosovina?, Zavariti satelit za bočni pogonski zupčanik, ili zavariti pogonski zupčanik za kučište?

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Diferencijal od tristaća je tražen za prikolice.
Možda ti se više isplati taj prodati, a za svrdlo uzeti neki drugi sa sličnim odnosom jer mala razlika u brzini ti kod te primjene ne znači mnogo.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Imam diferencijal od tristača, prijenosni omjer 1:4,1. Dali bi bilo pogodno za napraviti kutni reduktor za traktorsko svrdlo za zemlju?
Kako je najbolje blokirati zupčanike poluosovina?, Zavariti satelit za bočni pogonski zupčanik, ili zavariti pogonski zupčanik za kučište?
jesi ga prebrijo ili vrtio?
jel ima diskove?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Bio je u prodaji, niko se nije javio, meni nije trebao, tako da sam jučer odrezao trube a ovaj tjedan idem skratiti poluosovinu. Vrti se, masivni zupčanici i svi konusno valjkasti ležajevi, kompletan sa kardanom...nema diskove.

Najnoviji postovi

Na vrh