Priča mi susjed koji radi u firmi kao strojar, a firma se bavi košnjom i održavanjem kanala, susretali su se s svakakvim malčerima, hobi i profi izrade.
Malčer br. 1 za njih je SEPPI i tu nema razgovora, 170-180 cm za traktor 100-120 ks i to je zakon za sve kaj oni rade.
Uzeli su nekoliko INO malčera za neke lakše poslove sa slabijim traktorima i relativno su zadovoljni, ali nije to to...
Za neku usporedbu sa SEPPI-jem spominju TEHNOS, za koji vele da je jedan od najboljih malčera za relativno povoljnu cijenu, em za njihov profesionalni, poljoprivredni i univerzalni malčerski program, to je što se tiće TEHNOSA.
Za naš GRAMIP, to vele da je toliko loše da ga jednostavno nesmiju imati u firmi jer bi se rasturio za jedan dan malčiranja s traktorom od 75 ks. Tako da ga izbjegavaju u širokom luku, uglavnom to je isključivo za hobi upotrebu.
Uzeli su sad nedavno ZANON malčere...i kako mi kaže nisu baš nešto prekvalitetni, ali tu su u rangu sa INO malčerom...
Bio sam s tim čovjekom na sajmu pa smo gledali MASCHIO i KUHN malčere, vrlo kvalitetno i robusno napravljeni, za poljoprivredne potrebe, vrh vrhova što se tiće malčera.
Čovjek je stariji i ima 30 godina iskustva u radu s malčerima i mogu slobodno reči da je isprobao svaki malčer koji postoji, od ovih za mljevenje kamena i drveča pa do ovih za kukuruzovinu i trave i sl. i po njegovim riječima bi neki poredak po kvaliteti bio ovakav za neke malčere koji su česti kod nas u kraju.
1. SEPPI
2. MASCHIO
3. KUHN
4. TEHNOS
5. INO
6. ZANON
7. GRAMIP