• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

LED ampermetar/voltmetar

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Ak se hoće pravilno spojiti voltmetar, to bi trebalo direktno na stupiće akumulatora, mimo klema. Ali, tko bi to napravil???

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
sad pitanje , da li želiš mjeriti koliko troši ili koliko puni?

Iako to jos uvijek nemam namjeru ugrađivati (ali zlu ne trebalo) postoji zanimanje ze isto,,,
daklem nekima je poznato da imam Tomicu (citaj tomu vinkovica) a mnogima je poznato na koji nacin on puni kulumator (citaj akumulator) te da to cesto puta nije dovoljno pogotovo ako su niski okretaji na motoru a recimo upaljena duga i radna svijetla,,,
indikator ne pokazuje da dotok struje nije dovoljan a ti ako ga ugasis mozes biti u problemu ce uze nije u rezervi,,,

vjerujem da bi mozda voltmetar i bio dovoljan jer Tomica ampermetar ima po defaultu al' jebat ga kad kod mene ne pokazuje tocno, zapravo usudil bi se reci da je gotovo uvijek kazaljka na istom mjestu, tak da bas i nemam neke koristi od njega,,,

a cijena instrumenta mi ne izgleda previse visoka i morebitno bi si ga mogel priustiti kad mi zavrsi sezona,,, :(think):

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Čitajući ovo sve, definitvno odustajem od ugradnje ovoga "instrumenta". Previše komplikacije, a premalo koristi. Ak' me bude počeo traktor zaj... budem išao s multimetrom oko njega. Hvala svima na sugestijama i razmišljanjima.:icon_thumright:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
Moja primjedba se odnosila na ampermetar jer bi on mogao biti šokiran , što se tiče voltmetra on bi već bio zgodna stvarčica , nije loše imati podatak voltaže jer ni lampica alternatora nije potpuno mjerodavna.

Najnoviji postovi

Na vrh