• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lom vijka - pomoć

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Cul si dost dobrih prijedloga,sad je stvar tvoje vjestine.Prvo ,to nemoj na silu,inace mores ga probusit s borerom manjeg promjera da ostane i malo mesa osim gvinta i jednostavno zagrijes brenerom( s manjim,da grijes sam saraf) jednostavno ga rastopis a okolni materijal nebu ostecen jer se slabije grije.:icon_kidra:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
baš je ljepo vidjet da je jedno moj post ovdje bio viška .
Vjerojatno bude i ovaj jer narušeni ego nije mala stvar .

BAš ste dali dobre savjete ..ali se kladim da ni vas 20 % nije taj savjet nijednom primjenilo u praksi ..Neki su samo čuli za njih m neki gladali kako to drugi rade pa ima je dojadilo gldati te su otišli pred dučan na pivu ili nekim drugim poslom .

Prvo i osnovno treba krenuti od konstatacije ili pitanja zašto , tko i kako je taj vijak strgao ?
Ako legne taj odgovor onda možemo u daljnju raspravu

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Pticic ne sviraj,rastopil sem dost srajfi i gvint boreri cak i u slijepoj rupi,imal sam dost strganih M 16 gvint boreri u slijepoj rupi nekoji su isli samo kuckanjem sa tvrdom spicom komadic po komadic a ovaj problemcic je pi-kin dim za mahera.:icon_kidra:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Bez tih kao zabranjenih reči se takve stvari ne može popravit,j.bi ga.:icon_rofl:Imo sam primjer prije 20 g slomio se šraf od glave motora na škodi koja je imala alu blok.Ostatak šrafa je bio negdje oko 5mm ispod nivoa bloka(šraf zapeko i kod odvrtanja puf -tad su na škodicama zamjene dihtunga na glavama bile ko zamjena ulja-sa tim ostatkom vijka u glavi koji je bio zapeknut bilo posla za jedan radni dan )bilo je jeftinije neg zamjena bloka motora.Zato preporučam svakom prvo TAČNO zakucat kirner da je prva rupa tačna,dalje se lakše radi.

Posljednje uređivanje:

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ko da nitko od vas nije gledao drugu sliku na kojoj je vec probušen praktički vijak i to dosta velikim borerom, samo nastavit tim putem i miran je.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Prvo i osnovno treba krenuti od konstatacije ili pitanja zašto , tko i kako je taj vijak strgao ?
Ako legne taj odgovor onda možemo u daljnju raspravu

Vijak se vjerovatno strgao zbog hemijske reakcije zeljezo-aluminijum.Oksidacija godinama je odradila svoje.Najcesce kad malo krene odlomi se komadic navoja i napravi kajlu.Nemoze ni naprijed ni nazad.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,026
Ja se izvinjavam, nisam znal da je taj komad aluminijski.
Znači nemože na crveno, za aluminij treba imati osječaj i oko kad ga zagrijavaš.
I dalje sam mišljenja da bi to grijanjem iščo ako nije ukoso zašarafljen i ako se nije dogodilo ovo kaj je Lisnik u postu prije napomenul.

Kod bušenja treba ili stupna ili ravno jezik držati, to tak pobegne ...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Staviti u posudu sa cocacolom kad ona izgrize onda grijanje i ako bude sreče pametniji popušta .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,828
Nemaju svi pri ruci autogeno.
Za ovakvu situaciju ti ni netreba autogeno.
Dovoljan je brener s plinskom patronom. Dovoljno ga je zagrijati na 150...200°C.
Zagrijati pa staviti u vodu...i tako nekoliko puta.

Jedino je pitanje ima li kakav lager u okolici (tj. u tom kućištu)?

Osim toga, nije odgovoreno na pitanje mora li navoj i ostati u toj rupi ili može i matica s druge strane? Ako može matica, onda samo izbušiti šaraf.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ili ... ako može na njega navariti drugi vijak ili komad železa ( prikladne debljine ) i odšerafiti ga. Tak sam ja riješil puknuti vijak na glavi motora. Pukel šeraf poklopca motora

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Uzalud se trudimo, decki, on je postavio pitanje i otisao, do sad je vec vjerovatno rijesio problem,,,

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A možda ga još uvijek vadi pa ne stigne na forum :icon_weed:

MrOlimpia

Novi član
Tu od
22 Svi 2015
Poruka
6
Za ovakvu situaciju ti ni netreba autogeno.
Dovoljan je brener s plinskom patronom. Dovoljno ga je zagrijati na 150...200°C.
Zagrijati pa staviti u vodu...i tako nekoliko puta.

Jedino je pitanje ima li kakav lager u okolici (tj. u tom kućištu)?

Osim toga, nije odgovoreno na pitanje mora li navoj i ostati u toj rupi ili može i matica s druge strane? Ako može matica, onda samo izbušiti šaraf.
Moze ici saraf sa maticom jer se sa druge strane pricvrscava za zeljeznu plocu od kosista.

Poslano sa mog D2303 koristeći Tapatalk

Uzalud se trudimo, decki, on je postavio pitanje i otisao, do sad je vec vjerovatno rijesio problem,,,
Hahhahaa ovo drugo prije "vadi ga pa ne stigne" nisam stigao na forum, sutra cu probati sve moguce metode.
A možda ga još uvijek vadi pa ne stigne na forum :icon_weed:

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,828
Ak može šaraf prek i matica z druge strane, onda kak god da ga izbušiš, dobro bu.

Najnoviji postovi

Na vrh