Ajde nam malo pojasni ako imaš vrimena tehmologiju uzgoja. Koje sjeme siješ, s čim, kada. Kako i kada provodiš zaštitu. Rokovi sjedtve, sadnje berbe, prinosi... Onako u par rečenica. Još ako imaš koju sliku za staviti bilo bi super. idim da nas je malo forumaša koji to uzgajamo, pa bi nam moglo biti zanimljivo. Nešto ćemo i naučiti.
S obzirom da sadim male količine i to na otvorenom nema ti puno mudrolije. Zemlju sam na proljeće pognojio konjskim gnojem, izorao i potanujrao. Sad na jesen prije sadnje sam opet izorao i potanjurao te sad prije sadnje dao da se pofreza radi lakše sadnje lučice. Kako sam prije napisao sadim male količine pa sadimo ručno. Prošle godine smo lučicu posadili početkom 9. mjeseca jer je bilo lijepo vrijeme a ove godine početkom 10. jer je 9. mjesec bio kišovit. Sijali smo lučicu srebrenca u 10 redova po dužini s razmakom lučice od 5 cm. Ako su relativno normalni vremenski uvjeti nicati počinje za cca. 3 tjedna. Zastitu nismo ni prošle godine ni ove provodili nikakovu jer smo mladi luk prodali prije nego ga je napala muha a travu i korov smo pljevili (čupali). Inače je prinos oko 4 puta veći od količine zasađene lučice. To bi u kratkim crtama bilo sve ako te još nešto zanima slobodno pitaj.