• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mach system za utovarivač

Drazenn

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
188
Imam problema spojiti brzu spojku mach na traktoru Fendt 310 sa utovarivačem maeillux 120.Spojil sam po nekakvoj logici i dizanje cijelog utovarivača ide dobro ali drugi dva cilindra za korpu ne rade.Kod dizanja utovarivača traktor radi lako a čim pustim joystik u neutralni položaj traktor počne teže raditi.Ako netko ima ideju kako to riješiti neka javi.Lp

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ako je djojstik na sajle ima mogucnost da ti sajla ne vrati ventil do kraja u neutralni polozaj pa probaj se malo igrati sa stelovanjem sajle,ili ako niije u njoj problem odvrni na razvodniku sa kontra strane od te komande mora biti podesavanje pomjeranja klipa-ventila, bar sam ja na mom razvodniku tako stelovo..

Posljednje uređivanje:

Drazenn

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
188
Sajle su u neutralnom položaju a podesavanje pomjeranja klipa-ventila ne razumijem Može pojašnjenje kako se to radi.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Obicno svaki razvodnik ima podesavanje ventila za svaku rucicu komande,.znaci ona komanda koja ti sad trenutno pravi problem, sa suprotne strane razvodnika ima poklopac obicno je na dva sarafica stegnut pokopac,njega maknes i vjerovatno imas vijak koji steze i raspusta oprugu-ventil, e tu se malo poigraj sa regulacijom,,malo odvrnes ili zavrnes pa probas da li ce stvarati opet opterecenje na traktor,jer to se desava kad komanda ostane ukljucena pa pumpa pravi otpor.. ja sam imo taj problem pa sam uradio kako sam ti opiso.

Na vrh